14.6.17

Ενοχή Τσοχατζόπουλου προτείνει η εισαγγελία...

Εξοπλιστικά: Ενοχή Α. Τσοχατζόπουλου προτείνει η εισαγγελία και στη δίκη σε δεύτερο βαθμόκαι στη δίκη σε δεύτερο βαθμό...

Mε τη λέξη «ένοχος» σφραγίστηκε η εισαγγελική αγόρευση για 12 από τους 16 κατηγορούμενους στην υπόθεση για...
ξέπλυμα μαύρου χρήματος από προμήθειες εξοπλιστικών​ με βασικό κατηγορούμενο τον πρώην υπουργό Άκη Τσοχατζόπουλο​.

Η εισαγγελέας της έδρας του Πενταμελούς Εφετείου της Αθήνας Αναστασία Δημητριάδου ζήτησε την ενοχή, όπως και πρωτοδίκως 12 εκ των κατηγορουμένων, ενώ πρότεινε την απαλλαγή λόγω αμφιβολιών τεσσάρων συγκατηγορουμένων τους.

Κατά τη διάρκεια της αγόρευσής της αποτιμώντας τα στοιχεία της πολύμηνης διαδικασίας περιέγραψε ένα «δαιδαλώδες δίκτυο τραπεζικών λογαριασμών και εξωχώριων εταιριών με στόχο την νομιμοποίηση της παράνομης περιουσίας του πρώτου κατηγορούμενου, Άκη Τσοχατζόπουλου».

Από την πλευρά του ο αναπληρωτής εισαγγελέας της έδρας, Σταμάτης Δασκαλόπουλος, αναφέρθηκε σε «εγκλήματα διαφθοράς πολιτικού προσώπου» και σε «παράνομες χρηματορροές δωροδοκίας και στη χρησιμοποιηση του παράνομου χρήματος».

Παράλληλα, η κυρία Δημητριάδου ζήτησε να κηρυχθεί ένοχη η κόρη του πρώην υπουργού, Αρετή Τσοχατζοπουλου και η σύζυγος του, Βίκυ Σταμάτη όπως επίσης και ο κατασκευαστής, Αστέριος Οικονομίδης καθώς και ο επιχειρηματίας, Γιώργος Σαχπατζίδης, όπως και η λογίστρια του, Ευφροσύνη Λαμπροπούλου. Επίσης, ζήτησε την ενοχή του εξαδέλφου του πρώην υπουργού, Νίκου Ζήγρα καθώς και των χρηματιστών, Οράτιου Μελά και Νίκου Αντωνιάδη όπως και της δικηγόρου, Μαρίας-Ταλίτα Τσεκούρα και της πρώην συζύγου του Άκη Τσοχατζόπουλου, Γκούντρουν καθώς και του πρώην διευθυντή εξοπλισμών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, Γιάννη Σμπώκου.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως, ότι οι δύο χρηματιστές που κάθονται στο εδώλιο έχουν εισφέρει στοιχεία και συνέδραμαν το έργο των δικαστικών αρχών , γεγονός που –σύμφωνα με δικαστικές πηγές- δεν μπορεί να μην ληφθεί υπόψη την ώρα της τελικής κρίσης. «Η κατηγορουμένη είναι έξυπνη γυναίκα, εργαζόμενη και απόλυτα ικανή να κατανοήσει από που προέρχονταν τα χρήματα. Απέκρυψε τον τρόπο απόκτησης περιουσίας και μετέτρεψε μέρος της περιουσίας σε εργασίες και απέκρυψε την προέλευση της περιουσίας» είπε η εισαγγελική λειτουργός για τη σύζυγο του Άκη Τσοχατζόπουλου, με αποτέλεσμα την αποχώρηση της Βίκυς Σταμάτη από την αίθουσα λέγοντας: «Αποχωρώ είναι παραλήρημα, θέατρο παραλόγου».

Ενώ για την Αρετή Τσοχατζοπούλου τόνισε ότι γνώριζε την παράνομη προέλευση των χρημάτων με τα οποία αγοράστηκαν ακίνητα που πέρασαν στα χέρια της. Την ενοχή ζήτησε η εισαγγελέας και του Γιάννη Σμπώκου υποστηρίζοντας ότι αποδείχθηκε ότι διαχειρίστηκε μέρος της παράνομης περιουσίας του Άκη Τσοχατζόπουλου.

Αντίθετα, η εισαγγελέας ζήτησε την απαλλαγή των κατηγορουμένων, Παναγιώτη Σταμάτη, Νίκου Καρατζά, Νίκου Γεωργουλάκη και Γιώργου Κωνσταντάτου για τους οποίους όπως τόνισε διατηρεί αμφιβολίες ότι γνώριζαν για την παράνομη προέλευση των χρημάτων. Η δίκη συνεχίζεται με τις αγορεύσεις των συνηγόρων πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης των κατηγορουμένων...


newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: