26.6.17

Υψηλοί τόνοι μεταξύ Π. Καμμένου - Αδ. Γεωργιάδη στη Βουλή...

Υψηλοί τόνοι επικράτησαν στη Βουλή μεταξύ του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου και του αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας Άδωνι Γεωργιάδη, με φόντο την...
επικοινωνία του κ. Καμμένου με τον ισοβίτη Γιαννουσάκη.

«Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έρχεται να υπερασπιστεί σήμερα έναν επιχειρηματία που εμπλέκεται σε διάφορες υποθέσεις που ερευνά η δικαιοσύνη» ανέφερε, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του κ. Γεωργιάδη.

Ο υπουργός Άμυνας σημείωσε ότι η υπόθεση του Noor One αφορά διακίνηση ναρκωτικών τριών τόνων, και πιθανώς και το πετρέλαιο που θα έφερνε θα ήταν το αντάλλαγμα για τη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας. Όπως υποστήριξε, η υπόθεση έχει να κάνει και με την ασφάλεια της χώρας, αφού σε αυτή εμπλέκονται Τούρκοι έμποροι ναρκωτικών, συνεπώς είναι υπόθεση που αφορά την ιδιότητά του ως υπουργού Εθνικής Άμυνας. Πρόσθεσε ότι υπάρχει μία ξεκάθαρη υποστήριξη από τη Ν.Δ., ενός υπόπτου, ενός εμπλεκόμενου σε τέσσερις υποθέσεις, τον οποίο μάλιστα ο κ. Γιαννουσάκης έχει κατονομάσει.

Προηγήθηκε η ερώτηση του αντιπροέδρου της Ν.Δ., ο οποίος κάλεσε τον υπουργό Άμυνας να απαντήσει με ποια αρμοδιότητα επικοινώνησε με τον κ. Γιαννουσάκη, τι του είπε και αν συνομίλησε και με τον Χριστοφορίδη.

Ανέφερε ακόμη πως «αν ο Βαγγέλης Μαρινάκης είναι ένοχος για λαθρεμπόριο ναρκωτικών να σαπίσει στη φυλακή. Αλλά αυτό, αρμόδιο να το κρίνει είναι η ελληνική δικαιοσύνη και όχι ο κ. Καμμένος ή ο κ. Τζακανόπουλος ή ο κ. Κοντονής».

Υποστήριξε ακόμη πως αν αποδειχθεί ότι πράγματι ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος συνομίλησε με τον καταδικασθέντα ισοβίτη Γιαννουσάκη, αυτό συνιστά παράβαση του κώδικα ποινικής δικονομίας περί κατάχρησης εξουσίας.

Είπε ακόμη ότι ο υπουργός Άμυνας είχε 12 διαφορετικές συνομιλίες, διάρκειας 21 λεπτών, με τον κ. Γιαννουσάκη και κάλεσε τον κ. Καμμένο να καταθέσει τον τηλεφωνικό του λογαριασμό, προκειμένου, όπως είπε, να διαπιστωθεί πόσες ακριβώς είχε.

Απαντώντας, ο κ. Καμμένος, για τη συνομιλία του με τον ισοβίτη, ανέφερε ότι ο κ. Γιαννουσάκης φοβόταν για τη ζωή του, μήπως «φαγωθεί» όπως και οι υπόλοιποι μάρτυρες κατηγορίας αν θα αποκάλυπτε όσα ήξερε για την υπόθεση...

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: