28.6.17

Προβληματισμός στο Μαξίμου μετά το αδιέξοδο με την ΠΟΕ – ΟΤΑ...

Στον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη και τους συμβούλους του στο Μαξίμου χρεώνει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας το φιάσκο της συνάντησής του με τη διοίκηση της...
ΠΟΕ – ΟΤΑ και κυρίως το γεγονός ότι ενεπλάκη προσωπικά στο μείζον ζήτημα των σκουπιδιών, χωρίς προηγουμένως να έχει διασφαλιστεί εκτόνωση και λύση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρόταση για συνάντηση του ιδίου του Πρωθυπουργού με τη διοίκηση της ομοσπονδίας των εργαζομένων στους ΟΤΑ έγινε από τον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη, ο οποίος μιλώντας με τα στελέχη του Μαξίμου αλλά και τον ίδιο τον κ. Τσίπρα, φέρεται να παρουσίασε την κατάσταση ως εξής:

Πρώτον, ότι η πίεση προς τη διοίκηση της ΠΟΕ – ΟΤΑ είναι τεράστια, δεν στηρίζονται ούτε από την κοινωνία, ούτε από την αντιπολίτευση και με ένα μικρό βήμα προσέγγισης από την κυβέρνηση – όπως ήταν η πρόταση των τεσσάρων σημείων που ο κ. Σκουρλέτης προετοίμασε – η απεργία θα λυνόταν κατά τη συνάντηση του Μαξίμου.

Δεύτερον, το απεργιακό κίνημα ανάμεσα στους εργαζόμενους στους ΟΤΑ δεν είναι ενωμένο, βαίνει προς εκφυλισμό και θα ήταν κέρδος πολιτικό για την κυβέρνηση και τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, πριν λυθεί η απεργία με απόφαση των εργαζομένων και παρεμβάσεις άλλων παραγόντων, ενδεχομένως της αξιωματικής αντιπολίτευσης, να υπάρξει παρέμβαση Τσίπρα για να πιστωθεί πολιτικά την εκτόνωση.

Όταν τα πράγματα δεν κύλησαν με αυτόν τον τρόπο, αποφασίστηκε να υπάρξει επίθεση προς την Ν.Δ. με επιχείρημα το «λευκό» των τριών μελών της ΔΑΚΕ (σε σύνολο 11 ψήφων) και αυτό να το κάνει ο ίδιος ο υπουργός Εσωτερικών, χρησιμοποιώντας και το επιχείρημα της σύμπλευσης με συμφέροντα που θέλουν ιδιώτες να μαζεύουν τα σκουπίδια, όπως και να υπάρξουν κυβερνητικές διαρροές ότι οι εργαζόμενοι είναι σε δύσκολη θέση, η απόφασή τους αφορά την «τιμή των όπλων» και από την Πέμπτη και μετά, που είναι η τελευταία ημέρα της νέας απεργίας, θα επιστρέψουν στην αποκομιδή  των σκουπιδιών. Ήταν μία λύση ανάγκης, προκειμένου να φύγει ο προβολέας από το Μαξίμου, καθώς το κόστος της μη λύσης όταν όλος ο κόσμος  άκουσε ότι επίκειται συνάντηση του ιδίου του Πρωθυπουργού με τους εργαζόμενους στους δήμους, ανέμενε λύση, η οποία δεν ήρθε ήταν και είναι βάρος για τον ίδιο τον Πρωθυπουργό...

naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: