22.6.17

Ξεχειλίζουν οι κάδοι σκουπιδιών και στην Θεσσαλονίκη...


Δείτε φωτογραφίες...
Δύσκολη αρχίζει να γίνεται η κατάσταση στην Θεσσαλονίκη καθώς τα σκουπίδια έχουν...
γεμίσει τους κάδους.

Ενδεικτικές της κατάστασης που επικρατεί είναι οι παρακάτω φωτογραφίες της ThessNews στην ανατολική Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα από Βούλγαρη μέχρι Ιπποκράτειο, Καραμανλή, Κωνσταντινουπόλεως, καθώς και στα γύρω στενά της ευρύτερης αυτής περιοχής:



Οι συμβασιούχοι ζητούν την νομοθετική ρύθμιση για την μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις, μετά την απόφαση - βόμβα της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Η απόφαση κρίνει αντισυνταγματικές τις ρυθμίσεις για την παράταση των συμβάσεων στην καθαριότητα έως 31.12.2017 και μη σύννομα τα εντάλματα πληρωμής της μισθοδοσίας.



Όπως ανέφερε σήμερα στο ''Ράδιο Θεσσαλονίκη'' ο γενικός γραμματέας του δήμου Θεσσαλονίκης, Θωμάς Ψαρράς, η κατάσταση ήδη αρχίζει να γίνεται απελπιστική, ενώ ζήτησε από το αρμόδιο υπουργείο να δώσει άμεσα λύση, κάτι το οποίο, όπως τόνισε, δεν έκανε εδώ και έξι μήνες. Ο ίδιος εκτίμησε ότι θα υπάρξουν προβλήματα μέχρι να πάρει στα χέρια του ο υπουργός την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ενώ ανέφερε ότι ''υπάρχει και εισαγγελέας. Ο δήμος πρέπει να καθαρίσει. Υπάρχει νόμος για την δημόσια υγεία''. Τέλος, ζήτησε ανεκτικότητα από τους πολίτες.



Σημειώνεται ότι ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, πρότεινε τη λύση δίμηνων συμβάσεων, κάτι το οποίο δεν δέχτηκαν οι παρατασιούχοι.



Η κατάληψη του αμαξοστασίου του δήμου Θεσσαλονίκης ξεκίνησε από χθες, ενώ όσοι βρίσκονται εκεί αναφέρουν ότι είναι μόνιμοι εργαζόμενοι και δηλώνουν την πλήρη υποστήριξή τους στους συναδέλφους τους.

ΠΗΓΗ: thessnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: