14.6.17

Αισιοδοξία εκ Παρισίων...

Αισιοδοξία για λύση στο αυριανό Eurogroup επικρατεί στο Παρίσι.

«Είμαστε σε μία δυναμική ικανή να μας οδηγήσει σε...
μία ζώνη προσγείωσης για την εξασφάλιση της συμφωνίας», ανέφεραν κυβερνητικές πηγές που επικαλείται το ΑΠΕ. Οι ίδιοι κύκλοι ξεκαθάρισαν επίσης, ότι στόχο αποτελεί η οικοδόμηση μιας συναίνεσης, ενώ διαμήνυσαν ότι δεν υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο εμπόδιο στην προσπάθεια επίτευξης ενός συμβιβασμού.

«Η διαπραγμάτευση για την Ελλάδα, έχει εξελιχθεί σε ένα πολύ περίπλοκο παιχνίδι, με πολλούς παίκτες και πολλές παραμέτρους» έσπευσαν να προσθέσουν οι γαλλικές πηγές.

Περιγράφοντας τον ρόλο του Παρισιού, υποστήριξαν ότι πρόκειται για μία απόπειρα μεσολάβησης, ώστε να βρεθεί ένας κοινός χώρος, όπου «ο καθένας θα έχει μια σχετική ικανοποίηση».

Στο πλαίσιο αυτό, εξήγησαν, «θα πρέπει να γίνει κατανοητός και ο μηχανισμός αποπληρωμών σε σχέση με την ανάπτυξη, τον οποίο προτείνει η Γαλλία». «Στόχος είναι να δοθεί μια ευελιξία και να ληφθεί υπόψη η ανάπτυξη σε μεσοπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο ορίζοντα» συμπλήρωσαν.

«Θα ήταν παράλογο τώρα που έχουμε φθάσει τόσο κοντά, όχι βέβαια στην γραμμή του τέλους, αλλά σε μια τόσο σημαντική φάση, να μην καταλήξουμε» τόνισαν παράλληλα, μεταφέροντας την αποφασιστικότητα του Γάλλου υπουργού, Μπρουνό Λε Μερ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: