18.6.17

Ρήγας: Να παράξουμε αναπτυξιακή πολιτική...

και, κυρίως, μεταμνημονιακό όραμα και προοπτική...

Την ανάγκη «να ξεπεράσουμε αδυναμίες και αντικειμενικές δυσκολίες και να παράξουμε αναπτυξιακή πολιτική, και...
κυρίως μεταμνημονιακό όραμα και προοπτική», τονίζει στον απόηχο της πρόσφατης απόφασης του Eurogroup, ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Ρήγας, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Realnews.

«Η προσπάθεια αυτή», προσθέτει, «απαιτεί την αφοσίωση όλων μας και την υλοποίηση ενός χρονοδιαγράμματος με μετρήσιμους στόχους και τακτικούς απολογισμούς». Εκτιμά ότι «η χώρα για πρώτη φορά βρίσκεται τόσο κοντά στη έξοδό της από την επιτροπεία, ενώ ταυτόχρονα για πρώτη φορά έχει αναγνωριστεί καθολικά η αναγκαιότητα της ρύθμισης του ελληνικού χρέους, με πολύ συγκεκριμένα σχετικά μέτρα να έχουν δρομολογηθεί».

Ταυτόχρονα επιτίθεται στη ΝΔ τονίζοντας ότι «οι υπεύθυνοι της κρίσης που ταλαιπώρησε τη χώρα εδώ και επτά χρόνια ας μείνουν με το αίτημα για εκλογές και με τους διαπλεκόμενους φίλους τους». Κληθείς να σχολιάσει τις δημοσκοπήσεις, ο κ. Ρήγας απορρίπτει ότι η κατάσταση για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι μη αναστρέψιμη, σημειώνοντας ότι «έχουμε μπροστά μας 26 ολόκληρους μήνες για να τις διαψεύσουμε».

Τέλος, για το αν ο ΣΥΡΙΖΑ χρειάζεται διεύρυνση, σημειώνει ότι η αναγκαιότητα των πολιτικών συμμαχιών θα εξαρτηθεί από την οικοδόμηση των κοινωνικών συμμαχιών («συμμαχιών από τα κάτω») και από τη δυναμική που αυτές θα αναπτύξουν...

(πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: