10.6.17

Συνεχίζονται έρευνες για τον δράστη στο Μενίδι...

Από γλέντι Ρομά η σφαίρα που σκότωσε τον 11χρονο Μάριο - Κρύβεται ο δράστης
Συνεχίζεται με αμείωτη ένταση, η έρευνα της αστυνομίας στο Μενίδι και στον οικισμό Αυλίζα, με...
στόχο την ανεύρεση του όπλου απο το οποίο πυροδοτήθηκε η αδέσποτη σφαίρα που τραυμάτισε θανάσιμα τον 11χρονο μαθητή στην εκδήλωση του 6ου δημοτικού σχολείου Αχαρνών.

Το όπλο, σύμφωνα με τους επιτελείς της Ασφάλειας Αττικής, είναι καθοριστικό για τον εντοπισμό του δράστη, καθώς είναι απαραίτητο στην βαλλιστική έρευνα που γίνεται στη βολίδα που αφαιρέθηκε από το κεφάλι του παιδιού και την σύγκριση με τους κάλυκες που βρέθηκαν σε οικόπεδο του οικισμού, στην ευρύτερη περιοχή του σχολείου, όπου συνέβη η τραγωδία.

Στο οικόπεδο βρέθηκαν χτες το βράδυ συνολικά 18 κάλυκες πυροβόλου όπλου.

Απο αυτούς οι εννέα, είναι διαμετρήματος 9 χιλιοστών και εξετάζεται η εκδοχή να προέρχονται απο το ίδιο πιστόλι που ρίχτηκε και η μοιραία σφαίρα.

Οι αστυνομικοί του τμήματος Εγκλημάτων κατα Ζωής, που έχει αναλάβει την υπόθεση, εξετάζουν το ενδεχόμενο να σχετίζεται με γλέντι σε σπίτι γνωστού Ρομά στην περιοχή, που γινόταν ταυτόχρονα με την εκδήλωση στο δημοτικό σχολείο και είναι περίπου 500 μ. μακριά.

Το γλέντι είχε στηθεί καθώς δύο γυναίκες της οικογένειας, που είχαν συλληφθεί τις προηγούμενες μέρες για υπόθεση σημαντικής ποσότητας ναρκωτικών, δεν προφυλακίστηκαν και αφέθηκαν ελεύθερες.

Οι κάλυκες βρέθηκαν κατα την έρευνα σε οικόπεδο περίπου 80 μ. από το σπίτι, αλλά δεν υπάρχουν μαρτυρίες οτι ρίχτηκαν πυροβολισμοί εκεί που γινόταν το γλέντι, ούτε έχει βρεθεί κάτι που να επιβεβαιώνει τις εκτιμήσεις των αστυνομικών, μέχρι στιγμής.

Σημειώνεται ότι και χτες, στο πλαίσιο των ερευνών συνελήφθησαν τρία άτομα για κατοχή ναρκωτικών και οδηγούνται στον εισαγγελέα σήμερα. Οι προσαγωγές συνολικά έφτασαν τις 34, ενώ έγιναν και 22 έρευνες σε σπίτια.

Στις 11:00 πραγματοποιήθηκε η κηδεία του 11χρονου μαθητή στο νεκροταφείο Μενιδίου.

avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: