22.6.17

Ξανά στο εδώλιο η Σκορδέλη...

Η Θέμις Σκορδέλη οδηγείται στον εισαγγελέα (Οκτώβριος 2010)Η Θέμις Σκορδέλη, υποψήφια βουλευτής της Χρυσής Αυγής και υπόδικη στη δίκη της ναζιστικής οργάνωσης για...
ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, δικάζεται σήμερα από το Α' Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών για την επίθεση τάγματος εφόδου κατά Αφγανών μεταναστών στον Άγιο Παντελεήμονα στις 16 Σεπτεμβρίου 2011.

Κατηγορείται για επικίνδυνη σωματική βλάβη από κοινού κατά συρροή μαζί με τους Γιώργο Μαρκουλάκη και Γιάννη Λουκιανό καθώς, σύμφωνα με τη δικογραφία, συμμετείχαν σε μια ομάδα 15 ατόμων που επιτέθηκαν με γροθιές και κλοτσιές σε τρεις μετανάστες από το Αφγανιστάν, ενώ μαχαίρωσαν έναν από αυτούς, τον Αλί, που δεν κατάφερε να ξεφύγει.

Σε μια αποκαλυπτική συνέντευξή του στην «Εφ.Συν» («Τα 10 λεπτά που πίστευα ότι είναι τα τελευταία μου», 11/06/2013) ο Αλί περιέγραψε όσα έζησε.

Ολα ξεκίνησαν στις 16 Σεπτεμβρίου 2011. Ηταν 9.30 το βράδυ στην οδό Περγάμου. Τρεις Αφγανοί κάθονται στα σκαλιά μιας πολυκατοικίας. Περιμένουν έναν τέταρτο να περάσει να τους πάρει για να πάνε να παίξουν ποδόσφαιρο. Αντί γι' αυτόν εμφανίζεται μια ομάδα 15 ατόμων. Τους ρωτούν από πού είναι και όταν παίρνουν την απάντηση, τους επιτίθενται.

«Οι περισσότεροι φορούσαν μαύρες μπλούζες, κουβαλούσαν κράνη μοτοσικλέτας και είχαν ξύλα στα χέρια τους. Η πρώτη επίθεση έγινε με ένα μπουκάλι μπίρας με το οποίο με χτύπησαν στο κεφάλι. Αυτό που έκανα ενστικτωδώς εκείνη τη στιγμή ήταν να πιάσω το κεφάλι μου, που με πονούσε, και δεν αντιλήφθηκα το μαχαίρι με το οποίο με κάρφωσαν.

»Οταν είδα το πρώτο μαχαίρωμα, που ήταν πιο χαμηλά, δεν αγχώθηκα τόσο αλλά όταν είδα το μαχαίρωμα που ήταν κοντά στην καρδιά, κόπηκε εντελώς το αίμα μου. Νόμιζα ότι δεν θα προλάβω να φτάσω καν στο νοσοκομείο. Πίστεψα ότι μ' έχουν πετύχει ακριβώς πάνω στην καρδιά και ότι θα πεθάνω όπου να 'ναι.

»Οταν πήγα στο νοσοκομείο οι γιατροί ήταν πανικόβλητοι γιατί πίστευαν ότι το μαχαίρωμα ήταν στην καρδιά και φώναζαν μεταξύ τους «τον έχουν πετύχει στην καρδιά!». Οι εξετάσεις έγιναν γρήγορα και διήρκεσαν 10 λεπτά. Αυτά τα 10 λεπτά πίστευα ότι ήταν τα τελευταία μου», λέει στην «Εφ.Συν.».

Ο Αλί έμεινε στο νοσοκομείο 16 μέρες. Παρά τον βαρύτατο τραυματισμό του, η κατηγορία είναι απλό πλημμέλημα για επικίνδυνη σωματική βλάβη. Η σοβαρότητα των τραυμάτων ωστόσο είναι αντιστρόφως ανάλογη της αστειότητας των δικαιολογιών που έχουν προβάλει οι τρεις για να μη δικαστούν.

«Φοβάμαι πάρα πολύ ότι μπορεί να με βρουν και να με ξαναχτυπήσουν. Δεν μπορώ να βγω έξω για βόλτα, να περπατήσω. Είμαι συνέχεια κλεισμένος στο σπίτι. Κάθε φορά που πρέπει να πάω στο δικαστήριο με πιάνει άγχος και μεγάλος φόβος», λέει.

Θυμίζουμε ότι στις 19 Απριλίου 2017 η επικεφαλής του τάγματος εφόδου της Χρυσής Αυγής στον Αγ. Παντελεήμονα καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 14 μηνών με αναστολή από το Δ' Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών για την επίθεση σε βάρος των εκπροσώπων του αυτοδιοικητικού συνδυασμού «Ελεύθερη Αττική» και του επικεφαλής της Αλέκου Αλαβάνου, τον Οκτώβριο του 2010...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: