16.6.17

Ο Στέλιος Κούλογλου γράφει για την δικτατορία και την αντίσταση...


Βιβλίο για την δικτατορία και την αντίσταση έγραψε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου και θα το...
παρουσιάσει αύριο Σάββατο 17 Ιουνίου, στις 12:00, στο Νομισματικό Μουσείο Αθήνας (Πανεπιστημίου 12).

Σύμφωνα με ανακοίνωση του κ. Κούλογλου, το βιβλίο περιλαμβάνει μοναδικές μαρτυρίες για την επτάχρονη δικτατορία: Διηγήσεις στενών συνεργατών του δικτάτορα Παπαδόπουλου για τον τρόπο που οργανώθηκε το πραξικόπημα, αλλά και των ανθρώπων που ξεκίνησαν την αντίσταση, βασανίστηκαν και φυλακίστηκαν ή είδαν συναγωνιστές και συγγενείς τους να δολοφονούνται από τη χούντα. Πρόκειται για περίπου 70 συγκλονιστικά «διηγήματα» σε πρώτο πρόσωπο, τα οποία φωτίζουν άγνωστες πλευρές της επταετίας που σφράγισε τη νεότερη πολιτική ιστορία της χώρας.

Στο βιβλίο, το οποίο κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Εστία, καταθέτει, επίσης, τις απόψεις του σχεδόν όλο το διπλωματικό προσωπικό που υπηρετούσε την 21η Απριλίου στην αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα, από τον πρέσβη, Φίλιπς Τάλμποτ, μέχρι τον πολιτικό σύμβουλο, Ρόμπερτ Κήλυ. Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει η μαρτυρία του πράκτορα της CIA, Τζον Φατσέα, που ήταν ο σύνδεσμος της αμερικανικής μυστικής υπηρεσίας με τον Γ. Παπαδόπουλο. Αυτές οι μαρτυρίες ρίχνουν νέο φως στον ρόλο του αμερικανικού παράγοντα στην προετοιμασία του πραξικοπήματος, ανατρέποντας τις αντιλήψεις που επικράτησαν μετά τη δικτατορία για τον ρόλο της CIA.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο συγγραφέας, ο Οντέτ Βαρών-Βασάρ, ιστορικός (Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο), ο Περικλής Κοροβέσης, συγγραφέας-δημοσιογράφος, ο Παντελής Μπουκάλας, συγγραφέας-δημοσιογράφος και ο Δημήτρης Οικονομόπουλος, μαθητής.

Τη συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Κώστας Αρβανίτης...

πηγή newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: