19.6.17

Μπαράζ επαφών για τον Κυριάκο Μητσοτάκη...

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Μπιναλί ΓιλντιρίμΣε έντονη κινητικότητα βρίσκεται ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή τις...
πρόσφατες εξελίξεις σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Ο κ. Μητσοτάκης είχε προγραμματισμένη συνάντηση με τον πρώην πρόεδρο του κόμματος, Αντώνη Σαμαρά, στα γραφεία της Ν.Δ. Αυτή ήταν η πρώτη επίσκεψη του κ. Σαμαρά στα γραφεία της Ν.Δ. για να συναντηθεί με τον κ. Μητσοτάκη, αν και -όπως αναφέρουν πηγές του κόμματος- οι δύο άντρες βρίσκονται σε τακτική επικοινωνία. Στο επίκεντρο της συνάντησης, όλες οι τελευταίες πολιτικές εξελίξεις.

Επίσης, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είχε επαφή με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας, Μπιναλί Γιλντιρίμ, στο πλαίσιο της επίσκεψης του δευτέρου στην Αθήνα. Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε την ανάγκη για έμπρακτο σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου και την αποφυγή κάθε είδους πρόκλησης μεταξύ των δύο χωρών.

Αναφερόμενος στο Κυπριακό, μίλησε για βιώσιμη λύση στηριγμένη στις αποφάσεις του ΟΗΕ και στο ευρωπαϊκό κεκτημένο, χωρίς ξένα στρατεύματα και εγγυήσεις τρίτων.

Ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να συναντηθεί αύριο, Τρίτη, στις 11 το πρωί με τον επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ευρωκοινοβούλιο Μάνφρεντ Βέμπερ. Η συνάντηση θα γίνει στα κεντρικά γραφεία του κόμματος...


efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: