24.6.17

Αγωνία στην κυβέρνηση για τους συμβασιούχους...

Αγωνία στην κυβέρνηση για τους συμβασιούχους - Άμεσες λύσεις στα ζητήματα της καθημερινότητας ζητά ο πρωθυπουργός Άμεσες λύσεις στα ζητήματα της καθημερινότητας ζητά ο πρωθυπουργός...

Ανησυχία υπάρχει στο κυβερνητικό στρατόπεδο για το θέμα των συμβασιούχων με στελέχη να φοβούνται πως το ζήτημα θα "σκάσει" συνολικά στα χέρια της κυβέρνησης, καθώς αφορά περισσότερα από...
30.000 άτομα πολλών ειδικοτήτων και θα ανατρέψει την καλή εικόνα που θέλουν στο Μαξίμου να δημιουργηθεί μετά το κλείσιμο της αξιολόγησης. 

Για αυτό το λόγο έχουν ήδη μπει στο μικροσκόπιο του Μαξίμου και όλα τα ζητήματα που έχουν να κάνουν με τη θερινή περίοδο, ώστε ο μηχανισμός να λειτουργήσει άμεσα σε περίπτωση προβλημάτων.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι ο πρωθυπουργός έκανε χθες στις 9 το βράδυ "βουτιά" στην καθημερινότητα με το που επέστρεψε από τις Βρυξέλλες όταν κάλεσε στο γραφείο του στο Μέγαρο Μαξίμου τον Πάνο Σκουρλέτη, την Όλγα Γεροβασίλη και τον Χριστόφορο Βερναρδάκη προκειμένου να βρεθεί άμεσα λύση για τους εργαζομένους στην καθαριότητητα.

Τα "σύννεφα" που υπάρχουν και η διαφορά φάσης είχαν φανεί από το πρόσφατο υπουργικό συμβούλιο, όπου είχε δοθεί εντολή να βρεθεί λύση το συντομότερο δυνατόν.

Μετά από μια δίωρη σύσκεψη και όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών τη Δευτέρα θα κατατεθεί νομοθετική ρύθμιση η οποία θα προβλέπει τη διενέργεια διαγωνισμού για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στην καθαριότητα των δήμων.

Οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν την εργασία μέχρι την ανακοίνωση των προσωρινών πινάκων του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ.

Εντολή του πρωθυπουργού είναι ζητήματα που αφορούν την καθημερινότητα, όπως για παράδειγμα τα ανασφάλιστα αυτοκίνητα, για τα οποία δόθηκε λύση στο υπουργικό συμβούλιο, να μη φτάνουν ποτέ στο "και πέντε".

Τα στελέχη που ασχολούνται και με τη δημοσκοπική εικόνα του Μαξίμου βλέπουν πως η ανατροπή της σημερινής διαφοράς με τη ΝΔ είναι αδύνατη αν η κυβέρνηση δεν καταφέρει να δίνει γρήγορες λύσεις, χωρίς κόστος σε θέματα όπως η καθαριότητα στους δρόμους της πόλης. Τη στιγμή, μάλιστα που οι εργαζόμενοι έχουν εξαγγείλει κλιμάκωση των κινητοποιήσεων από τη Δευτέρα.

Ο πρωθυπουργός θεώρησε αναγκαίο να αποκλιμακωθεί η ένταση ακόμα και μέσα στο Σαββατοκύριακο και πολλά στηρίζουν στη κυβέρνηση στη σημερινή συνάντηση που θα έχει ο υπουργός των Εσωτερικών με τους εκπροσώπους της ΠΟΕ - ΟΤΑ τους οποίους κάλεσε στις 12 το μεσημέρι στο γραφείο του.

Ο πρωθυπουργός θα ενημερώνεται καθ΄ όλη τη διάρκεια της ημέρας για τα αποτελέσματα των συζητήσεων και αναλόγως θα παρθούν και μέσα στο Σαββατοκύριακο οι απαραίτητες πρωτοβουλίες...

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: