14.6.17

Κικίλιας: Ο Τσίπρας αυτοεγκλωβίστηκε στο ζήτημα του χρέους...

Κικίλιας: Ο Αλ. Τσίπρας αυτοεγκλωβίστηκε στο ζήτημα του χρέους«Αποδεικνύεται ότι ο κ. Τσίπρας δεν είχε και δεν έχει ούτε στρατηγική, ούτε σχέδιο για τη χώρα. Αλλάζει διαρκώς θέσεις. Δεν...
υπάρχει καμία σοβαρή ενημέρωση του ελληνικού λαού από την πλευρά της κυβέρνησης, γύρω από τις συζητήσεις για το χρέος. Ο ελληνικός λαός και οι Έλληνες βουλευτές είναι στο σκοτάδι».

Την παραπάνω διαπίστωση έκανε ο Βασίλης Κικίλιας, ενημερώνοντας τους πολιτικούς συντάκτες, ενώ εκτίμησε ότι «ο κ. Τσίπρας αυτοεγκλωβίστηκε στο ζήτημα του χρέους».

«Καθυστέρησε επί πολλούς μήνες να κλείσει τη δεύτερη αξιολόγηση, φορτώνοντας σε όλους τους Έλληνες ένα αχρείαστο τέταρτο Μνημόνιο και νέα μέτρα λιτότητας. Η καθυστέρηση αυτή έχει ήδη ως οδυνηρή συνέπεια να είμαστε εκτός του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης».

«H στιγμή για τη χώρα μας είναι η χειρότερη δυνατή, αφού η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, χωρίς να έχει πετύχει τίποτα για το χρέος, έχει ήδη ψηφίσει ένα τέταρτο Μνημόνιο, επιδεινώνοντας τη ζωή όλων των Ελλήνων για πολλά χρόνια».

«Λύση κοινωνικά βιώσιμη δεν μπορεί να υπάρξει με τα θηριώδη πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% του Α.Ε.Π., που έχει αποδεχτεί και υπογράψει ο κ. Τσίπρας», υποστήριξε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ. «Η Νέα Δημοκρατία, εδώ και ένα χρόνο, έχει καταθέσει τη δική της ολοκληρωμένη πρόταση για τη ρύθμιση του χρέους, η οποία θα μπορούσε να αποτελεί μια εθνική πρόταση. Δυστυχώς, ο κ. Τσίπρας αγνόησε αυτή την πρόταση και αποδυνάμωσε την εθνική θέση. Πρέπει, επιτέλους, να αναλάβει τις ευθύνες του».

Τέλος, εκτίμησε ότι ο πρωθυπουργός θα πάρει ό,τι του δώσουν προκειμένου να κρατηθεί στην καρέκλα...


euro2day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: