16.6.17

Τσίπρας: Σαφές σήμα εμπιστοσύνης...


Παυλόπουλος: Αφετηρία για την έξοδο από την κρίση η απόφαση του Eurogroup...

«Καθοριστικό βήμα για την έξοδο από την πολυετή κρίση» χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, τη χθεσινή απόφαση του Eurogroup, προσθέτοντας ότι...
«δόθηκε σαφές σήμα εμπιστοσύνης προς τις αγορές».

Όπως είπε ο κ. Τσίπρας στην έναρξη της συνάντησής του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, με τη χθεσινή απόφαση «δόθηκε ένα σαφές μήνυμα για οριστικό τέλος των μνημονίων με το τέλος του τρίτου προγράμματος σε ένα χρόνο από σήμερα».

Τόνισε παράλληλα ότι «πρέπει να εντείνουμε τις προσπάθειες και όχι να χαλαρώσουμε σε αυτά τα τελευταία βήματα» με στόχο την οικονομική ανάκαμψη, που όμως, όπως είπε, «θα πρέπει να μεταφραστεί στο επίπεδο της καθημερινότητας των πολιτών σε μία προοπτική δίκαιης ανάπτυξης και επούλωσης των πληγών της κρίσης».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος χαρακτήρισε αφετηρία τη χθεσινοβραδινή απόφαση του Eurogroup για την έξοδο από την κρίση.

«Είμαι εδώ για να στηρίξω την προσπάθεια της κυβέρνησης και των υπόλοιπων δημοκρατικών κομμάτων, μέχρι το τέλος» έσπευσε να προσθέσει.
Ο κ. Παυλόπουλος έκανε ειδική μνεία στην αλληλεγγύη των χωρών της Ευρώπης, η οποία «αποδείχθηκε ότι εξακολουθεί να λειτουργεί, παρά τα προβλήματα και τις ιδιαιτερότητες».

Παράλληλα, απηύθυνε έκκληση για την επίσπευση της διαδικασίας της ευρωπαϊκής ενοποίησης, σημειώνοντας ότι το ελληνικό ζήτημα αποτελεί ένα δίδαγμα τόσο για την Ελλάδα, όσο και για την Ευρώπη...


naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: