15.6.17

«Συγκρατημένα αισιόδοξος»...

http://avgi.gr/documents/10179/0/%CE%A7%CE%91%CE%9D%CE%A3+%CE%93%CE%95%CE%A1%CE%93%CE%9A+%CE%A3%CE%95%CE%9B%CE%99%CE%9D%CE%93%CE%9A/368f3935-fa25-452c-ab39-ad7a2b210041?t=1435750675335&imageThumbnail=3δήλωσε και ο Αυστριακός ΥΠΟΙΚ...

«Συγκρατημένα αισιόδοξος» όσον αφορά την επίτευξη συμφωνίας για την Ελλάδα στο σημερινό Eurogroup στο Λουξεμβούργο εμφανίστηκε πριν από την έναρξη των εργασιών του, σε...
δηλώσεις του σε Αυστριακούς δημοσιογράφους, ο Αυστριακός υπουργός Οικονομικών Χανς-Γεργκ Σέλινγκ, επισημαίνοντας πως τις τελευταίες ημέρες έχει υπάρξει πρόοδος, «ωστόσο, όπως έδειξε η τελευταία συνεδρίαση, ο διάβολος βρίσκεται στις λεπτομέρειες» και το ζήτημα είναι πόσο θα μετακινηθούν οι επί μέρους πλευρές.

«Ανοικτό εξακολουθεί να είναι το θέμα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου», ανέφερε ο Χανς-Γεργκ Σέλινγκ, προσθέτοντας όμως πως σε αυτό θα μπορούσε να βρεθεί ένας λογικός συμβιβασμός «όπως είχα προτείνει ήδη την προηγούμενη φορά, το να γίνει τουλάχιστον από κοινού αποδεκτό ένα πολιτικό κείμενο. Αυτό θα μπορούσε να επιτευχθεί».

Τυχόν νέες απαιτήσεις έναντι της Ελλάδας ο Αυστριακός υπουργός Οικονομικών θα τις θεωρούσε «όχι ιδιαίτερα έντιμες», καθώς, όπως σημείωσε, δεν μπορεί κάποιος να ζητά πάντα περαιτέρω μέτρα.

«Μετά εφαρμόζονται τα μέτρα και κάποιος δεν είναι ικανοποιημένος με αυτό. Κάποτε πρέπει να υπάρξει το σημείο που κάποιος λέει, αυτό έχει τελειώσει ή όχι», συνέχισε ο Σέλινγκ.

Κατά την άποψή του, το θέμα δεν αφορά τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας ή το Eurogroup, αλλά την συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, το οποίο, όπως ανέφερε, αν χρειάζεται περισσότερο χρόνο, «έχει καλώς», παρόλα αυτά «μπορεί κανείς να φτάσει σήμερα σε αποτέλεσμα».

Και αυτό, τόνισε ο ίδιος, πρέπει να γίνει επειδή «κανένας δεν επιθυμεί να ακολουθήσει μέσα στο καλοκαίρι ένα είδος εικασιών ως προς το μέλλον της Ελλάδας. Όλα αυτά τα ζήσαμε ήδη ένα καλοκαίρι και πρέπει αυτή τη φορά να τα αποφύγουμε»...


avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: