14.6.17

«Η αγρυπνία των μουσουλμάνων για το Ραμαζάνι έσωσε ζωές μετά την πυρκαγιά»...

Μαρτυρία για Λονδίνο: «Η αγρυπνία των μουσουλμάνων για το Ραμαζάνι έσωσε ζωές μετά την πυρκαγιά»Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης βρίσκεται το Λονδίνο μετά τη μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε σε κτήριο 24 ορόφων στη...
δυτική πλευρά της βρετανικής πρωτεύουσας. Υπολογίζεται πως 200 πυροσβέστες προσπαθούν να σβήσουν τις φλόγες που έχουν ήδη κοστίσει τη ζωή σε άγνωστο αριθμό θυμάτων, ενώ ο αριθμός των τραυματιών φτάνει τους 50.

Ωστόσο, ως από μηχανής θεός για τα θύματα της πυρκαγιάς φαίνεται πως λειτούργησε το Ραμαζάνι, όπως αποκαλύπτει μια κάτοικος της περιοχής. Οπως εξήγησε, οι μουσουλμάνοι δεν κοιμούνται μέχρι αργά τη νύχτα και το τελευταίο τους γεύμα και την τελευταία τους προσευχή. 


Έτσι, πολλές οικογένειες ήταν ξυπνητές, όταν μέσα στη νύχτα ξέσπασε η πυρκαγιά, με αποτέλεσμα να σπεύσουν σε βοήθεια. Όπως τονίζει η κάτοικος, στην περιοχή συμβιώνουν αρμονικά άτομα από πολλές διαφορετικές εθνικότητες και θρησκείες.

Η φωτιά στον «πύργο της Κολάσεως» με τους 24 ορόφους (αρχικά είχε ανακοινωθεί πως είχε 27) στο Δυτικό Λονδίνο ξέσπασε για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο στον δεύτερο όροφο, την ώρα που σύμφωνα με τις αρχές μέσα στο κτήριο βρίσκονταν εκατοντάδες άνθρωποι. Η Πυροσβεστική ανακοίνωσε πως δέχθηκε το πρώτο τηλεφώνημα στις 00:55 (τοπική ώρα) και έφτασε επί τόπου έξι λεπτά μετά, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση.  

Σύμφωνα ωστόσο με βρετανικά δημοσιεύματα, υπάρχουν ακόμα παγιδευμένα άτομα, ενώ απελπισμένοι ένοικοι προσπαθούν να ξεφύγουν από τις φλόγες με αυτοσχέδια σχοινιά, που έχουν φτιάξει από σεντόνια...


protothema.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: