12.6.17

Να τιμωρούνται οι καταληψίες μαθητές θέλει ο Άδωνις...


«Μας χωρίζει άβυσσος», απαντά ο Κ. Γαβρόγλου...

«Μας χωρίζει άβυσσος» επισήμανε ο υπουργός Παιδείας, Κ.Γαβρόγλου, σχολιάζοντας την τοποθέτηση του αντιπροέδρου της Ν.Δ., Άδ.Γεωργιάδη, σχετικά με την...
δικαστική απόφαση που καταδίκασε νεαρούς μαθητές σε κοινωνική εργασία για συμμετοχή σε κινητοποιήσεις. 

«Είναι σημαντικό οι νέοι να μαθαίνουν να σέβονται τους νόμους, αλλά εξίσου σημαντικό είναι να σέβεσαι το γεγονός ότι είναι νέοι», επεσήμανε ο Κ. Γαβρόγλου από το βήμα της Βουλής. 

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ, Γ. Γκιόκα ξεκαθάρισε ότι το υπουργείο Παιδείας όχι μόνο δεν υιοθετεί τέτοιες πρακτικές αλλά τις καταδικάζει απερίφραστα. Χαρακτήρισε, δε, «πολύ περίεργο» φαινόμενο την παραπομπή των μαθητών από τον διευθυντή του σχολείου αλλά και την καταδικαστική απόφαση από το Δικαστήριο Ανηλίκων υπενθυμίζοντας ότι δεν υπήρξαν υλικές ζημιές από την κατάληψη.

«Πρόκειται για αυταρχική συμπεριφορά που δεν βοηθά ούτε την εκπαιδευτική διαδικασία, ούτε την απόδοση της δικαιοσύνης» πρόσθεσε ο υπουργός Παιδείας. Υπενθύμισε, επίσης, ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ κατάργησε την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου προηγούμενων κυβερνήσεων που ποινικοποιούσε τις μαθητικές κινητοποιήσεις.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ κατήγγειλε, πάντως, ότι τη φετινή χρονιά υπήρξαν απανωτά κρούσματα τέτοιου είδους διώξεων. Κάλεσε μάλιστα την κυβέρνηση να λάβει μέτρα για να σταματήσει κάθε απειλή δίωξης σε βάρος μαθητών και γονιών.

Αντίθετα, υπέρ της τιμωρίας των μαθητών τάχθηκε νωρίτερα ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, λέγοντας, ότι «τα παιδιά δεν μπορεί να παραβιάζουν τους νόμους και να μένουν ατιμώρητα».

Χαρακτήρισε, επίσης, ως «εντελώς παράλογο» να κατηγορείται ένας διευθυντής ή ένας δικαστής επειδή εφάρμοσε το νόμο.

«Οι μαθητές πρέπει να μαθαίνουν ότι οι νόμοι πρέπει να τηρούνται. Αν δεν το μάθουν σε αυτή την ηλικία τότε η Ελλάδα καταλήγει Δυτική Αττική» υποστήριξε ο ‘Α. Γεωργιάδης...

Δεν υπάρχουν σχόλια: