28.6.17

Ασφυκτικές πιέσεις των τραπεζών κατά του Πήγασου...

Αποτέλεσμα εικόνας για πήγασοσ εκδοτικήΜάχη επιβίωσης δίνει ο Πήγασος. Η εκδοτική επιχείρηση επιχειρεί να υπαχθεί στο καθεστώς του νόμου Δένδια και να οδηγηθεί, υπό το...
καθεστώς της ειδικής εκκαθάρισης, σε έναν ενιαίο πλειστηριασμό των περιουσιακών του στοιχείων. Αν δεν γίνει αυτό, η επιχείρηση θα οδηγηθεί σε πτώχευση και τα ΜΜΕ που διαθέτει -και έχουν χάσει πολύ μεγάλο μέρος της αξίας τους- θα δημοπρατηθούν ξεχωριστά. Επί της ουσίας, ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα σημάνει το οριστικό τέλος του Πηγάσου και τον διαμελισμό της περιουσίας του.

Η διοίκηση της Πήγασος διέψευσε πως έχει οριστεί οποιαδήποτε δημοπρασία για τις 26 Ιουλίου, ωστόσο η κατάσταση είναι δραματική. Οι εφημερίδες του συγκροτήματος έχουν σταματήσει να κυκλοφορούν, έπειτα από απεργία των εργαζομένων, επιβαρύνοντας επιπλέον την κατάσταση, ενώ πολύ σοβαρά είναι και τα προβλήματα στην «Ίριδα», όπου οι εργαζόμενοι επίσης παραμένουν απλήρωτοι.

O κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή Ανδρέα Λοβέρδου, ζήτησε καθεστώς ίσης μεταχείρισης για ΔΟΛ και Πήγασο. «Αναμένουμε από τις τράπεζες, που είναι και οι κύριοι πιστωτές των επιχειρήσεων αυτών, να πράξουν το δέον, ώστε να μη θεωρηθεί από κανέναν ότι υπάρχει διακριτική μεταχείριση σε σχέση με τη διαχείριση των δανείων των συγκεκριμένων επιχειρήσεων από ό,τι έγινε με την προηγούμενη περίπτωση του ΔΟΛ», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Οι θεσμικές δυνατότητες της κυβέρνησης είναι πλέον περιορισμένες», υποστήριξε, «διότι οι τράπεζες λειτουργούν με τους δικούς τους όρους στο νομικό πλαίσιο που έχει τεθεί. Θεωρώ όμως ότι τράπεζες θα έχουν τη σύνεση και τη σωφροσύνη να μη διαχειριστούν με διαφορετικό τρόπο όμοιες καταστάσεις».

Ξεχωριστό ενδιαφέρον για τον Πήγασο, σε περίπτωση διαφορετικών πλειστηριασμών των περιουσιακών στοιχείων της επιχείρησης, έχει δείξει ο επιχειρηματίας Δημήτρης Μελισσανίδης. Ο ισχυρός άνδρας της ΑΕΚ διεκδίκησε τον ΔΟΛ στη διαδικασία του πλειστηριασμού, αλλά έχασε τη μάχη από τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Ενδεικτική της κινητικότητας είναι και η εμφάνισή του στην εκδήλωση του ΑΠΕ, στις 20 Ιουνίου, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών...

typologies.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: