15.6.17

Μοσκοβισί: Θα υπάρξει συμφωνία...

Αποτέλεσμα εικόνας για Μοσκοβισί
...και θα γίνει αποδεκτή από όλους...
Την πεποίθηση ότι στο σημερινό Eurogroup θα επιτευχθεί η "αναγκαία" συμφωνία που θα στείλει το απαραίτητο σήμα εμπιστοσύνης και ...
αξιοπιστίας για την Ελλάδα εξέφρασε ο επίτροπος Οικονομικών υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί προσερχόμενος στη συνεδρίαση του ESM.

«Η Ελλάδα έχει εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της, η λήψη των μέτρων έχει ολοκληρωθεί», δήλωσε ο Π. Μοσκοβισί καλώντας και πάλι τους εταίρους της Ελλάδας να «αναλάβουν τις ευθύνες τους». «Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να είμαστε σε θέση να ολοκληρώσουμε την αξιολόγηση ανοίγοντας το δρόμο για την εκταμίευση. Αυτό θα γίνει μέσα στις επόμενες εβδομάδες, καθώς είναι ζήτημα διαδικασίας. Επίσης, πρέπει να συμπεριλάβουμε και μια πιο ολοκληρωμένη στρατηγική για την επιστροφή της Ελλάδας στην ανάπτυξη. Η Επιτροπή είναι έτοιμη να θέσει σε ισχύ όλα τα εργαλεία που θα επιτρέψουν τη στήριξη της ανάπτυξης γιατί ο ελληνικός λαός έχει υποφέρει πολύ και πρέπει να νιώσει ότι οι εταίροι βρίσκονται στο πλευρό του» υπογράμμισε ο Π. Μοσκοβισί.

Συνεχίζοντας ανέφερε ότι τις προηγούμενες εβδομάδες σημειώθηκε «πρόοδος» που δικαιολογεί την αισιοδοξία του για μια συμφωνία. «Έχουμε δουλέψει πολύ με την ελληνική πλευρά και τις υπόλοιπες πλευρές και πιστεύω ότι έχουμε τις παραμέτρους μιας συμφωνίας. Δεν έχει γίνει ακόμα αλλά πιστεύω όλες οι πλευρές σήμερα συμπεριλαμβανομένου του ΔΝΤ, γιατί το έχουμε ανάγκη είναι έτοιμες για μια συμφωνία», σημείωσε, επισημαίνοντας πως στόχος είναι να σταλεί ένα σήμα «εμπιστοσύνης των εταίρων στην Ελλάδα».

Τέλος, υπογράμμισε τη σημασία να πάρουν και οι αγορές το σήμα ότι η Ελλάδα εφαρμόζει τις μεταρρυθμίσεις και επομένως είναι αξιόπιστη, αλλά και ότι η ευρωζώνη έχει «την κοινή βούληση» να στηρίξει την ανάπτυξη και να λύσει το ζήτημα του χρέους με «πιο θετικό τρόπο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: