11.6.17

Πίσω από τις μπαλωθιές...


Μια ωραία ρατσιστική ατμόσφαιρα στήθηκε ξανά στα ραδιοτηλεοπτικά ΜΜΕ με αφορμή την αδιανόητη υπόθεση της δολοφονίας του μικρού μαθητή από αδέσποτη σφαίρα.

Οι άνθρωποι έχασαν...
το παιδί τους βυθίστηκαν στο πένθος επειδή κάποιοι ανεγκέφαλοι «γλεντούσαν» με μπαλωθιές. 

Το γνωστό απαράδεκτο σκηνικό με αυτού του είδους τα ανεγκέφαλα γλέντια δανεισμένο από την Κρητική παράδοση (όπου ακόμα και επιφανείς πολιτικοί συνευρίσκονται σε παρόμοια εν δυνάμει φονικά γλέντια), έγινε αφορμή για μια άνευ προηγουμένου τρομοκρατική προπαγάνδα για τους Ρομά που αυτή τη φορά φέρονται να είναι οι δράστες της φρικτής αδέσποτης δολοφονίας. Αποτέλεσμα μάλιστα της πολύωρης διασποράς πανικού ήταν μια επίθεση με μολότοφ σε καταυλισμό Ρομά χθες το βράδυ. 

Κι όμως τέτοιοι παράλογοι αδέσποτοι φόνοι στην Κρήτη αλλά και σε άλλα μέρη έχουν υπάρξει δεκάδες και μάλιστα κάποιες φορές με θύματα από τα ίδια τα γλέντια. Τις προηγούμενες φορές βέβαια αντί να μπουζουριάζουνε τους «μπαλωθιστές» και τους θαυμαστές τους μιλούσαν «για την κακιά την ώρα» και για το «άτυχο» θύμα. Οι Ρομά, όμως, ως ένα κοινωνικό σύνολο που λόγω της διαφορετικότητας στον τρόπο ζωής και επιβίωσης κρίνεται από εμάς τους καθωσπρέπει ως «βρόμικο», «απολίτιστο» και «ξένο», έδωσαν ξανά μια καλή αφορμή για να στραφεί η κοινή γνώμη εναντίον τους.

Αντί να τονιστεί η σύλληψη ενός νεαρού ατόμου ως υπόπτου που γλεντώντας (!) έσπειρε το θάνατο ακούσαμε όλη την γνωστή στερεότυπη προπαγάνδα για τους Ρομά με μια αδιανόητη εκμετάλλευση του θλιβερού θανάτου ενός μικρού παιδιού.

Αν κάποιος αναζητήσει φριχτές «τυχαίες» δολοφονίες ανθρώπων βάζοντας τη λέξη μπαλωθιές στην αναζήτηση θα βρεθεί μπροστά σε ένα μεγάλο κατάλογο των αδιανόητων συνεπειών του βάρβαρου αυτού εθίμου.

Ενδεικτικά: «Οι μπαλωθιές σε γλέντι για βαφτίσια, έστειλαν στον τάφο τον νονό, έναν 35χρονο Χανιώτη από τα Μεσκλά! Το τραγικό γεγονός, που φέρνει και πάλι στο προσκήνιο το ιδιαίτερα επικίνδυνο κρητικό έθιμο, συνέβη σε χωριό της Καρδίτσας, στην περιοχή Σμοκόβου, τα ξημερώματα της περασμένης Δευτέρας».

«Μαύρο Πάσχα κάνει ο οικισμός Μυριοκέφαλα Ρεθύμνου καθώς αποχωρίζεται έναν νέο 25 χρόνων ο οποίος έφυγε από τη ζωή με τραγικό τρόπο.Η ανείπωτη τραγωδία σημειώθηκε χθες, κατά τη διάρκεια του Πασχαλινού γλεντιού, όταν σε παρέα συγγενών και φίλων ένας 40χρονος έβγαλε το όπλο του κι άρχισε να ρίχνει... μπαλωθιές».

Η περίπτωση ενός νεαρού Γερμανού που κατέφτασε νιόπαντρος για το μήνα του μέλιτος στη λεβεντογέννα νήσο και μια σφαίρα σφηνώθηκε στο κρανίο του από ελεύθερη πτώση. Σωριάστηκε νεκρός δίπλα στη σύντροφό του. Φαίνεται πως κάποιες εορταστικές μπαλωθιές έπεφταν στα πέριξ και ορισμένα αδέσποτα βλήματα απέκτησαν φονική τροχιά. Το επεισόδιο πέρασε στα ψιλά των εφημερίδων, διότι πώς να θίξεις τον τουρισμό με τέτοιες θλιβερές και «εκφοβιστικές» αναφορές;."

Τελικά πράγματι σε αυτή τη χώρα υπάρχει μεγάλη ομοιομορφία, κοινά έθιμα και παραδόσεις και... απέραντος ρατσισμός!


Α.Ψ.

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: