14.6.17

Σφάζονται παλικάρια στην αυλή του Μαρινάκη...

Κάθε πιθανός και απίθανος ζητά θέση στον ΔΟΛ...
 
Εντάξει δεν αποτελεί έκπληξη, ήταν αναμενόμενο ότι θα συρρεύσουν πολλοί να ζητήσουν κάποιο ρόλο στη νέα ημέρα που...

ξεκινά στον ΔΟΛ μετά την ολοκλήρωση των δικαστικών διεργασιών και την απόκτηση του από τον Β.Μαρινάκη. Οποιος έχει κάποια πρόσβαση είτε στον ίδιο τον εφοπλιστή απευθείας είτε σε κάποιον στενό του συνεργάτη ή σε κάποιον προνομιακό του συνομιλητή θέτει υποψηφιότητα για κάποια υψηλόβαθμη θέση στον ΔΟΛ με τις περισσότερες αιτήσεις να αφορούν τη διεύθυνση του Βήματος και των ΝΕΩΝ.

Ομως έχει ενδιαφέρον όσο και  σε κάποιες περιπτώσεις μεγάλη πλάκα, το ποιοί σπεύδουν να θέσουν υποψηφιότητα. Είναι και η κατάσταση στον κλάδο τέτοια έχοντας δημιουργηθεί μια τεράστια δεξαμενή πρώην μεγαλοστελεχών ΜΜΕ που αναζητούν ξανά ρόλο που δικαιολογεί την… καλοκαιρινή σύναξη των υποψηφίων του ΔΟΛ.

Ανάμεσα σε εκείνους που στριμώχνονται και σπρώχνονται στην εξώπορτα του εφοπλιστή είναι και άνθρωποι που στο απώτερο ή και πιο κοντινό παρελθόν βρίσκονταν σε επιτελικές θέσεις στο συγκρότημα και προβάλλουν ως επιπλέον προσόν τους ότι γνωρίζουν καλύτερα από τους άλλους το… μαγαζί. Το εντυπωσιακό είναι ότι ανάμεσα σε εκείνους που έχουν δηλώσει υποψηφιότητα είναι και άνθρωποι που από τα ΜΜΕ στα οποία συνεργάζονται ή τους ανήκουν έχουν βρεθεί σε αντιπαράθεση με τον εφοπλιστή. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, ένας γνωστός δημοσιογράφος που είχε διεισδύσει στο φιλικό περιβάλλον του εφοπλιστή και πήγαινε μάλιστα και στο Καραισκάκη και έβλεπε τα ματς από τις VIP σουίτες. Ο εν λόγω δημοσιογράφος εκείνη την εποχή είχε αποχωρήσει κακήν κακώς από την επαγγελματική σχέση που είχε δημιουργήσει όχι μόνο σε δημοσιογραφικό αλλά και διοικητικό επίπεδο με κορυφαία εφημερίδα και είχε ξεκινήσει μια δική του επαγγελματική προσπάθεια στο Διαδίκτυο. Κάποια στιγμή ο εν λόγω δημοσιογράφος αποφάσισε να συνεργαστεί επαγγελματικά με έναν από τους ανταγωνιστές του Β.Μαρινάκη και από το site του άρχισε να «πετροβολάει» τον Μαρινάκη. Επισήμως δεν υπήρξε αντίδραση από την πλευρά του εφοπλιστή, αλλά στη δημοσιογραφική πιάτσα κυκλοφορούν διάφοροι αστικοί μύθοι για το πώς αντιμετώπισε ο εφοπλιστής την επίθεση του δημοσιογράφου, αλλά είπαμε πρόκειται για… αστικούς μύθους και δεν θα τους αναπαράγουμε.

Η επόμενη μέρα
Προφανώς είναι αποκλειστικό προνόμιο του Β.Μαρινάκη η επιλογή των προσώπων που θα στελεχώσουν τον ΔΟΛ στη νέα εποχή που ξεκινά για τον ιστορικό Δημοσιογραφικό Οργανισμό. Προφανώς θα πρέπει να υπάρχουν πρόσωπα της απολύτου εμπιστοσύνης του εφοπλιστή ειδικά στο διοικητικό, οικονομικό και οργανωτικό τομέα, αλλά όσον αφορά το δημοσιογραφικό τομέα αν ο Β.Μαρινάκης θέλει να κερδίσει κάτι από την όποια υπεραξία και κύρος διατηρούν ακόμη τα εντυπα και τα ψηφιακά μέσα του ΔΟΛ θα πρέπει να φροντίσει στις επιτελικές θέσεις να υπάρχουν πρόσωπα από το σημερινό ΔΟΛ για να σηματοδοτείται η συνέχεια, αλλά και να είναι πιο ομαλή η λειτουργία με το προσωπικό που θα παραμείνει. Εννοείται ότι τα πρόσωπα αυτά θα πρέπει να είναι άφθαρτα, με όρεξη για δουλειά. Παρά τις απώλειες των τελευταίων ετών έχουν παραμείνει στον ΔΟΛ πρόσωπα που έχουν τα προσόντα να πάρουν τη σκυτάλη και να την κρατήσουν γερά τρέχοντας με δύναμη στη νέα εποχή που ανοίγεται. Θα είναι κατά την ταπεινή μας γνώμη λάθος ο ΔΟΛ να στελεχωθεί αποκλειστικά από συνεργάτες του Β.Μαρινάκη και με πρόσωπα εκτός ΔΟΛ. Οπως λάθος θα είναι και η παραμονή στελεχών του ΔΟΛ που έχουν καλώς ή κακώς συνδέσει το όνομα τους με την καταστροφική σε όλα τα επίπεδα (οικονομική και δημοσιογραφική) πορεία που οδήγησε στην πτώχευση. Υπάρχουν πρόσωπα που τα τελευταία χρόνια έχουν εκτεθεί πολλαπλώς με τα όσα έκαναν και έγραψαν τόσο στην κοινή γνώμη γενικότερα, αλλά και στο αναγνωστικό κοινό που απέμεινε στα έντυπα του ΔΟΛ. Κάποιοι εξ αυτών έχουν εκτεθεί με τη στάση τους και στους εργαζομένους του ΔΟΛ και δεν θα είναι εύκολη η συνεργασία τους στη νέα ημέρα.

Για παράδειγμα, υπάρχει διευθυντικό στέλεχος του ΔΟΛ που αρχικά εκπροσωπούσε (και μάλιστα με ενεργό ρόλο) το εκσυχρονιστικό ΠΑΣΟΚ στη συνέχεια έγειρε ολίγον προς ΓΑΠ, μετά τα μνημόνια στήριζε ενεργά και δημόσια τη φράξια των δραχμιστών στη χώρα, μετά άλλαξε γνώμη και επέστρεψε στο ευρώ και στηριξε τη συγκυβέρνηση, μετά έγινε fan του Αλέξη Τσίπρα, βρήκε τρόπο να τρυπώσει στο περιβάλλον του και για ελάχιστο χρονικό διάστημα κατάφερε να αποκτήσει προνομιακή επαφή μαζί του η οποία αποτυπώθηκε και στα έντυπα του ΔΟΛ. Ομως γρήγορα η σχέση αυτή διαταράχθηκε και το στέλεχος αυτό έβαλε την προσωπική του σφραγίδα στον πόλεμο που ξέσπασε ανάμεσα στον ΔΟΛ και τον πρωθυπουργό. Τώρα εννοείται ότι βρίσκεται στη φάση της προσπάθειας προσέγγισης του Κυριάκου Μητσοτάκη. Υπάρχει περίπτωση να πετύχει κάτι ο Μαρινάκης με τον ΔΟΛ αν συνεχίσει με αυτά τα στελέχη; Καμία λέμε εμείς…


enimerosi24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: