13.6.17

Χουλιάρας: Είναι νωρίς να πούμε αν ήταν ο κύριος σεισμός...

Χουλιάρας: Είναι νωρίς να πούμε αν ήταν ο κύριος σεισμός«Με μετασεισμούς της τάξεως των 4 Ρίχτερ δεν εκτονώνεται η σεισμική ενέργεια που υπάρχει σε ένα ρήγμα μετά από...
έναν σεισμό μεγέθους 6,1 Ρίχτερ» τόνισε ο διευθυντής ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Γεράσιμος Χουλιάρας.

Ο κύριος Χουλιάρας, επεσήμανε πως η εκτόνωση θα μπορούσε να γίνει με ένα μετασεισμό μεγέθους 5 - 5,5 Ρίχτερ, που «θα μας καθησυχάσει, καθώς θα δείξει πως η σεισμική ακολουθία εξελίσσεται ομαλά». Πρόσθεσε επίσης πως η σεισμική ακολουθία μετά από έναν τέτοιου είδους σεισμό διαρκεί συνήθως μήνες.

Ο κύριος Χουλιάρας τόνισε κατηγορηματικά πως δεν υπάρχει κίνδυνος να ενεργοποιηθεί από τον σεισμό αυτό ρήγμα όπως εκείνο της Ανατολίας, και πως δεν υπήρχαν ενδείξεις πως έρχεται τέτοιος σεισμός, ανέφερε μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Σχετικά με τη δήλωση του Δημάρχου της Άγκυρας, ο οποίος υποστήριξε ότι οι σεισμοί που σημειώνονται στο Αιγαίο, είναι τεχνητοί, ο κ Χουλιάρας ανέφερε ότι δεν είναι δυνατόν να δημιουργηθούν τεχνητοί σεισμοί, σε τέτοιο επίπεδο της τάξεως των 6 Ρίχτερ.

Επίσης, συμβούλεψε τους κατοίκους των περιοχών που επλήγησαν από τους σεισμούς, να μην μπουν στα σπίτια τους μέχρι να ελεγχθούν και να κάνουν υπομονή...


newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: