18.6.17

«Μαλακό» Brexit προτείνει ο Γκάμπριελ...

«Μαλακό» Brexit προτείνει ο Γερμανός ΥΠΕΞ, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ
«Ισως να υπάρχει τώρα η ευκαιρία να γίνει ένα μαλακό Brexit», είπε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, σε συνέντευξή του στην...
Kυριακάτικη έκδοση της εφημερίδας «Die Welt».

«Αυτό σημαίνει ότι η Μ. Βρετανία θα παρέμενε στην ενιαία αγορά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά σημαίνει (επίσης) και ελεύθερη κυκλοφορία προσώπων», όπως τόνισε ο σοσιαλδημοκράτης (SPD) πολιτικός.

Εκτός τούτου το Λονδίνο θα πρέπει να αποδεχτεί το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο - «ή τουλάχιστον ένα κοινό Δικαστήριο, το οποίο θα αποτελείται από Ευρωπαίους και Βρετανούς δικαστές και το οποίο θα ακολουθεί κατ΄ αρχήν τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου».

Ο κ. Γκάμπριελ κατηγόρησε τους συντηρητικούς της Βρετανίας, διότι «έπαιξαν με τα συναισθήματα των πολιτών, διέδωσαν «Fake News» για την Ευρώπη και άφησαν τους πολίτες στο σκοτάδι για τις συνέπειες του Brexit», προσέθεσε δε ότι «μετά τζογάρισαν με τις πρόωρες εκλογές, διότι σκέφτηκαν ότι με τακτικιστικά τρικ θα μπορέσουν να αποκτήσουν μεγαλύτερη πλειοψηφία», με αποτέλεσμα να υπάρχει τώρα «μια δύσκολη, μια αδιέξοδη κατάσταση χωρίς σαφείς πλειοψηφίες και σαφή διαπραγματευτική στρατηγική».

Ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ διαβεβαίωσε πάντως ότι Βερολίνο «θα διαπραγματευτεί έντιμα» με τη Μεγάλη Βρετανία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: