12.6.17

Πρόταση συμβιβασμού στο Eurogroup...

Πρόταση συμβιβασμού στο Eurogroup φέρνει ο απεσταλμένος του Μακρόνφέρνει ο απεσταλμένος του Μακρόν...

Στην Αθήνα θα βρεθεί τη Δευτέρα ο Γάλλος υπουργός Οικονομίας Μπρουνό Λεμέρ, ο οποίος το...
μεσημέρι θα έχει συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σε ανακοίνωσή του το γραφείο του πρωθυπουργού αναφέρει ότι η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 13:30.

Ο Λεμέρ θα συναντηθεί επίσης με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα.

Ο γάλλος υπουργός Οικονομικών θα συνεχίσει τις επαφές του σχετικά με το ζήτημα του ελληνικού χρέους, ώστε να «προσεγγίσει τις πλευρές» πριν από το κρίσιμο Eurogroup της Πέμπτης.

Στόχος του Λεμέρ είναι να επιτευχθεί μια συμφωνία στο επόμενο Eurogroup σχετικά με «την αποδέσμευση κεφαλαίων τα οποία θα επιτρέψουν στην Ελλάδα να τηρήσει τις προθεσμίες της», αλλά επίσης «πάνω στις μεγάλες αρχές μιας αντιμετώπισης του ελληνικού χρέους» ανέφερε το περιβάλλον του.

Όλα δείχνουν πως αναζητείται μια συμφωνία που θα αφήνει ανοικτό παράθυρο για ένταξη της Ελλάδας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ.

Φαίνεται ότι τις τελευταίες μέρες έχει καταγραφεί πρόοδος, με αποτέλεσμα στις Βρυξέλλες να επικρατεί μια συγκρατημένη αισιοδοξία.

Στο τραπέζι επανέρχεται μια πρόταση που είχε κάνει αρχικά η Κομισιόν και τώρα τη στηρίζουν οι Γάλλοι με κάποιες παραλλαγές. Πρόκειται για τη λεγόμενη ρήτρα ανάπτυξης, στην οποία πρώτος είχε αναφερθεί ο γερμανικός Τύπος. Η φιλοσοφία της εν λόγω πρότασης είναι η σύνδεση της αποπληρωμής του χρέους με την ανάπτυξη της οικονομίας.

Η πρόταση δεν έχει γίνει προς το παρόν αποδεκτή από τη γερμανική πλευρά...


newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: