10.6.17

Τσακαλώτος, Καρανίκας, Φίλης και Κωνσταντοπούλου στην παρέλαση gay pride...


Ηχηρό μήνυμα κατά του ρατσισμου...

Φωτο...

Σε εξέλιξη βρίσκεται η παρέλαση του Athens Pride στο κέντρο της Αθήνας με τη συμμετοχή χιλιάδων ανθρώπων. Νωρίτερα, από τη σκηνή που...
είχε στηθεί στην πλατεία Συντάγματος, οργανώσεις της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας και εκπρόσωποι φορέων χαιρέτησαν την εκδήλωση και δήλωσαν την συμπαράστασή τους στις διεκδικήσεις των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων. Το σημερινό «Pride», είναι αφιερωμένο στην ΛΟΑΤΚΙ αγωνίστρια Ευαγγελία Βλάμη.




Η ομάδα του «Πολύχρωμου Σχολείου», τόνισε την ανάγκη ενημέρωσης των εκπαιδευτικών για τα ζητήματα της ταυτότητας φύλου, έκφρασης φύλου και σεξουαλικού προσανατολισμού, ενώ η ΟΛΚΕ επισήμανε, πως «εμείς οι ίδιοι μπορούμε να εκπαιδεύσουμε τους γύρω μας, να μη φοβόμαστε για το ποιοι είμαστε». Η Color Youth ανέφερε, πως πρέπει «να παλέψουμε ενάντια στην πατριαρχία, τον εθνικισμό και την ομοφοβία», ενώ εκτίμησε, ως «προβληματική» την παρουσία αστυνομικών στο Athens Pride, καθώς, όπως είπαν «είναι πλήθος τα περιστατικά, όπου η αστυνομία ακόμα καταστέλλει ΛΟΑΤΚΙ άτομα, πρόσφυγες, εργάτριες του σεξ, καταλήψεις, ενώ παράλληλα, προστατεύει ρατσιστικές συγκεντρώσεις».




Οι «Υπερήφανοι Γονείς», γονείς ΛΟΑΤΚΙ ατόμων, δήλωσαν πως αγαπούν τα παιδιά τους και είναι περήφανοι για τις επιλογές τους. Εκπρόσωποι των ΛΟΑΤΚΙ ΑΜΕΑ περιέγραψαν, πως παλεύουν ενάντια σε δύο ρατσισμούς, της αναπηρίας και του να είσαι ΛΟΑΤΚΙ. Παρόμοια, η ομάδα ΛΟΑΤΚΙ Εργασιακής Υποστήριξης, υπογράμμισε, ότι αντιμετωπίζει μεγαλύτερο πρόβλημα ανεργίας από τον υπόλοιπο κόσμο, είτε γιατί οι εργοδότες δεν ανέχονται τους ΛΟΑΤΚΙ, είτε γιατί πρέπει οι ίδιοι να κρύβουν τον σεξουαλικό του προσανατολισμό, είτε γιατί αναγκάζονται να κάνουν συγκεκριμένες δουλειές, όπως τα τρανς άτομα, που μπορούν να δουλέψουν μόνο ως εργάτριες ή εργάτες του σεξ. ΛΟΑΤΚΙ πρόσφυγες εξέφρασαν το παράπονό τους, ότι «ούτε οι οργανώσεις, ούτε οι ΜΚΟ τους στηρίζουν και πολλοί παραμένουν άστεγοι».




«Αλληλεγγύη προς όλους» ήταν το μήνυμα που έστειλαν σε κοινό τους μήνυμα οι 29 πρεσβείες, που στηρίζουν το Athens Pride. Οι αντιδήμαρχοι Αθηναίων Νέλλη Παπαχελά, Λευτέρης Παπαγιαννάκης και Μαρία Στρατηγάκη τόνισαν πως «ο δήμος στηρίζει τις δράσεις του ΛΟΑΤΚΙ κινήματος και είναι υπέρ ο πολιτικός γάμος να επεκταθεί και στα ομόφυλα ζευγάρια». Η γενική γραμματέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Μαρία Γιαννακάκη υποστήριξε, πως στόχος είναι η πλήρης ισότητα μεταξύ των ανθρώπων. Εκ μέρους του προέδρου της Βουλής και του Κοινοβουλίου, χαιρέτησε η βουλευτής Αννέτα Καββαδία, ξεκαθαρίζοντας, πως ποτέ δεν πρέπει να χωρίζουμε τους ανθρώπους με βάση το φύλο, τη θρησκεία, ή τον σεξουαλικό προσανατολισμό.

Το «παρών» έδωσαν, επίσης, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και η επικεφαλής της «Πλεύσης Ελευθερίας» Ζωή Κωνσταντοπούλου...

Πηγή ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: