17.6.17

Φόβοι για κατάρρευση του GrenfellTower...

Κλείνουν σταθμούς του μετρό... 

Όλες οι στάσεις του μετρό μεταξύ του σταθμού Hammersmith και του σταθμού City, αλλά και μεταξύ των σταθμών Edgeware Road και Hammersmith έχουν κλείσει, αφού...
υπάρχουν φόβοι πως το θηριώδες κτίριο των 24 ορόφων, που τυλίχθηκε στις φλόγες την περασμένη Τετάρτη,  ενδέχεται να καταρρεύσει.

Παράλληλα,η βρετανή πρωθυπουργός Τερέζα Μέι θα συναντηθεί σήμερα στην Ντάουνινγκ Στριτ με επιζήσαντες της πυρκαγιάς στο κτίριο Grenfell Tower καθώς και με εθελοντές και εκπροσώπους των τοπικών αρχών, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του πρωθυπουργικού γραφείου.

"Η πρωθυπουργός προεδρεύει σήμερα το πρωί διακυβερνητικής συνάντησης για να διασφαλιστεί ότι καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να υποστηριχθούν οι πληγέντες από την τραγωδία", είπε ο ίδιος.

Η Μέι δέχτηκε κριτική επειδή απέφυγε να συνομιλήσει με κατοίκους της περιοχής όταν επισκέφθηκε την Πέμπτη τον τόπο της τραγωδίας και μάλιστα έγινε δεκτή με αποδοκιμασίες και συνθήματα όπως "Ντροπή σου" και "Δειλή" όταν επέστρεψε εκεί την Παρασκευή.


Ταυτόχρονα με την αστυνομία και την πυροσβεστική υπηρεσία, η πρωθυπουργός δεσμεύτηκε για την διεξαγωγή έρευνας για τα αίτια της πυρκαγιάς, ενώ δήλωσε ότι θα διατεθούν πέντε εκατομμύρια λίρες στους πληγέντες και ότι όσοι έχασαν τα σπίτια τους θα έχουν εγκατασταθεί σε νέα εντός τριών εβδομάδων.

Την ίδια ώρα, το μαροκινό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι επτά Μαροκινοί συγκαταλέγονται πιθανόν μεταξύ των θυμάτων της πυρκαγιάς κατά την οποία έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 30 άνθρωποι. Περίπου 600 άνθρωποι κατοικούσαν στο κτίριο των 24 ορόφων και 120 διαμερισμάτων, ενώ σύμφωνα με τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης 70 άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται.
Ξεχειλίζει η οργή - Παραμένουν τα θανάσιμα ερωτήματα για τα αίτια

Με συνθήματα «θέλουμε Δικαιοσύνη» αρκετές εκατοντάδες διαδηλωτές εισέβαλαν την Παρασκευή στο κτίριο τοπικού δημαρχείου στο Λονδίνο, έπειτα από την πυρκαγιά που ξέσπασε τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης σε πολυώροφο κτίριο του Λονδίνου σκοτώνοντας τουλάχιστον 30 ανθρώπους. Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα του πρακτορείου ειδήσεων Reuters, οι εξαγριωμένοι διαδηλωτές εισέβαλαν στο κτίριο του δημαρχείου της περιφέρειας Κένσινγκτον και Τσέλσι.

Καθώς οι διαδηλωτές επιχείρησαν να ανέβουν σε επάνω ορόφους του κτιρίου, η αστυνομία επιχείρησε να τους εμποδίσει και ξέσπασαν συμπλοκές. Πλήθος κόσμου παρέμενε απέξω από το κτίριο, ενώ κάποιοι από τους διαδηλωτές αποχώρησαν από το κτίριο.


Θανάσιμα ερωτήματα, καθώς το σοκ μετατρέπεται σε οργή.
 

Συγκλονίζουν οι ζωγραφιές παιδιών που γλίτωσαν από την πυρκαγιά στο Λονδίνο. 

Demonstrators gather outside Kensington Town Hall in West London this afternoon to demand justice for the victims of the Grenfell Tower fire two days ago«Φυγάδευσαν τη Μέι»

Αντιμέτωποι με οργισμένες αντιδράσεις των συγγενών των θυμάτων και των κατοίκων της περιοχής βρέθηκε η πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τερέζα Μέι. Η Μέι είχε προκαλέσει την οργή των κατοίκων επειδή στη διάρκεια επίσκεψής της στον πύργο Grenfell, αρνήθηκε να τους συναντήσει. Τους συνάντησε τελικά την Παρασκευή και ήρθε αντιμέτωπη με έντονες αντιδράσεις.

Σύμφωνα με φωτογράφο του Reuters, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις φυγάδευσαν τη Μέι, ενώ δυσαρεστημένο κάτοικοι κυνήγησαν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε και φώναξαν συνθήματα εναντίον της. Η Μέι υποσχέθηκε στους κατοίκους και στις οικογένειές τους οικονομική βοήθεια 5 εκατομμυρίων λιρών, εξασφάλιση στέγης και πρόσβαση σε τραπεζικούς λογαριασμούς. 


«Μαύρος κατάλογος» από τη Sun

Η εφημερίδα The Sun δημοσίευσε την Παρασκευή, κατάλογο 65 ανθρώπων που αγνοούνται και ενδεχομένως είναι νεκροί κατά την πυρκαγιά του πύργου στο δυτικό Λονδίνο.

 
Οταν ερωτήθηκε εάν ο τελικός αριθμός των νεκρών μπορεί να είναι 100, ο αρχηγός της αστυνομίας του Λονδίνου Στιούαρτ Κάντι δήλωσε ότι ελπίζει ότι ο απολογισμός δεν θα φθάσει σε τριψήφιο αριθμό.
 
Πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, The Sun, in,gr, Sky news, BBC 

Δεν υπάρχουν σχόλια: