12.6.17

"L' Opinion": O Λε Μερ σε ρόλο «Ερμή»...

Η γαλλική πρόταση στο τραπέζι Λεμέρ - Τσακαλώτου

...κατά την επίσκεψή του στην Ελλάδα...
Aν ο Εμανουέλ Μακρόν επιθυμεί να «υποδυθεί» το «ρόλο» του Δία κατά την προεδρική του θητεία, ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Μπρουνό Λε Μερ μάλλον επέλεξε τα...
σανδάλια του Ερμή, γράφει χαρακτηριστικά η γαλλική εφημερίδα «L' Opinion», σχολιάζοντας τις επαφές του με ευρωπαίους εταίρους για το ελληνικό χρέος, λίγες ώρες πριν το Εurogroup της Πέμπτης. 

«Μέσα σε τρεις ημέρες», όπως επισημαίνει το σχετικό δημοσίευμα, «ο γάλλος υπουργός Οικονομικών μετέβη στη Ρώμη όπου είχε συνομιλίες με τον Ιταλό ομόλογό του, Πιερ Κάρλο Παντοάν, ενώ είχε ήδη γευματίσει στο "Μπερσί" (το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών) με τη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάντ, τον υπουργό Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και τον Ολλανδό πρόεδρο του Eurogroup». 

  
Στόχος του Λε Μερ είναι η επίτευξη συμφωνίας στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου σχετικά με την αποδέσμευση κεφαλαίων τα οποία θα επιτρέψουν στην Ελλάδα να τηρήσει τις προθεσμίες της αλλά επίσης πάνω στις μεγάλες αρχές μιας αντιμετώπισης του ελληνικού χρέους, όπως ανέφερε το περιβάλλον του Γάλλου υπουργού.    

 Για την γαλλική εφημερίδα «Le Figaro», o Μπρουνό Λε Μερ επιδιώκει να διευκολύνει τις διαπραγματεύσεις πριν από το Eurogroup της Πέμπτης.  

«Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Μπρουνό Λε Μερ, έφτασε στην Αθήνα για μια σύντομη επίσκεψη με στόχο να «διευκολύνει τις διαπραγματεύσεις» πριν από το Eurogroup της Πέμπτης που είναι αφιερωμένο κυρίως στην Ελλάδα», αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: