20.6.17

«Nein» από το SPD στη συζήτηση για τη δόση των 8,5 δις…

Προεκλογικά παιχνίδια εις βάρος της Ελλάδας...

Αναβάλλεται για την επόμενη εβδομάδα η συνεδρίαση της Επιτροπής Προϋπολογισμού της Bundestag για τη συμφωνία στο Eurogroup και την έγκριση της εκταμίευσης των 8,5 δισ. ευρώ στην Ελλάδα.

Όπως...
μεταδίδει το Reuters, η συζήτηση, που ήταν προγραμματισμένο να γίνει αύριο, Τετάρτη, αναβάλλεται ύστερα από αίτημα των Σοσιαλδημοκρατών (SPD).

Σύμφωνα με βουλευτή του κόμματος, το SPD ζητά να διεξαχθεί πλήρης συζήτηση στην Ολομέλεια του γερμανικού κοινοβουλίου για την έγκριση της δόσης, μια κίνηση που όπως σχολιάζει το Reuters, αποτελεί μέρος της προεκλογικής εκστρατείας του SPD ενόψει των γερμανικών εκλογών το φθινόπωρο.

Πάντως, το ενδεχόμενο να τεθεί το ελληνικό ζήτημα στην Ολομέλεια της Μπούντεσταγκ είχε απορρίψει η καγκελάριος Μέρκελ, ενώ ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είχε πει ότι θα προκαλούσε πρόβλημα στις αγορές.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι θα μπορούσε να «τακτοποιηθεί» στην Επιτροπή Προϋπολογισμού και όχι στην Ολομέλεια της Γερμανικής βουλής η έγκριση της εκταμίευσης της δόσης των 8,5 δισεκατομμυρίων ευρών για την Ελλάδα.

'Οπως είχε μεταδώσει το Reuter's η συγκεκριμένη επιτροπή επρόκειτο να συνεδριάσει αύριο και να δώσει το πράσινο φως για την εκταμίευση του ποσού, χωρίς να το παραπέμψει στην Ολομέλεια.

Σημειώνεται ότι βουλευτές των συγκυβερνώντων Σοσιαλδημοκρατών είχαν ζητήσει συνεδρίαση της Ολομέλειας της Μπούντεσταγκ για τα αποτελέσματα του Eurogroup, όμως ο Μίχαελ Γκρόσε-Μπρέμερ, ένας από τους δύο ηγέτες της Χριστιανοδημοκρατικής κοινοβουλευτικής ομάδας, τόνισε πως το θέμα μπορεί να τακτοποιηθεί στην Επιτροπή Προϋπολογισμού...

Δεν υπάρχουν σχόλια: