23.6.17

Radiohead, Κόρμπιν και Βαρουφάκης στο... line up...


Ξεκινάει σήμερα τo Glastonbury στην Αγγλία. Το μεγαλύτερο...
μουσικό φεστιβάλ στην Ευρώπη με περισσότερους από 100 χιλιάδες θεατές και 70-80 διαφορετικές σκηνές.

To φεστιβάλ που είναι γνωστό για τη... λάσπη του, αλλά αυτή τη φορά, φέτος, γίνεται γνωστό για τις... ζέστες του. Χθες ειδικά βάρεσε ρεκόρ, πρώτη φορά η θερμοκρασία ανέβηκε στους 35 βαθμούς, με αποτέλεσμα δεκάδες κατασκηνωτές να μεταφέρονται στα ιατρεία.

Το μεγάλο όνομα για απόψε είναι οι Radiohead, αύριο οι Foo Fighters και την Κυριακή ο Ed Sheeran. Εννοείται πως είναι εκατοντάδες οι καλλιτέχνες και τα συγκροτήματα που συμμετέχουν.

Αλλά υπάρχει και μία έκπληξη: ο ηγέτης των Εργατικών στη Βρετανία, ο μεγάλος Τζέρεμι Κόρμπιν, θα βρίσκεται και αυτός αύριο στην κεντρική σκηνή του Glastonbury για να ανοίξει την εμφάνιση του αμερικανικού ραπ ντουέτου Run the Jewels. Γνωστοί για τις αριστερές τους απόψεις και τους στίχους τους που θίγουν πολλά κοινωνικά θέματα, οι Run the Jewels ανέβασαν πέρυσι στη σκηνή και τον Μπέρνι Σάντερς.

Τον Τζέρεμι Κόρμπιν θα καλέσει πάνω στη σκηνή ο Μάικλ Ιβις, ο 81χρονος σήμερα ιδρυτής του φεστιβάλ. Το απόγευμα στην Pyramid Stage, στις 16.15 ακριβώς. «Είμαστε φαν του Κόρμπιν», δήλωσε ο Ιβις, «έχει κάτι νέο και πολύτιμο να μας παρουσιάσει και ο κόσμος ενθουσιάζεται γι’ αυτό. Είναι ο ήρωας της στιγμής».

Δεν είναι άσχετος με τη μουσική ο Κόρμπιν. Προεκλογικά βγήκε στα εξώφυλλα διαφόρων μουσικών περιοδικών, όπως του περίφημου ΝΜΕ αλλά και το σκληροπυρηνικού Kerrang! Και δεν θα είναι μόνο ο Τζέρεμι Κόρμπιν αλλά και ο Γιάνης Βαρουφάκης στο Glastonbury. Την Κυριακή, στη σκηνή Left Field μαζί με την Τουρκάλα συγγραφέα Ελίφ Σαφάκ θα συζητήσουν για την Ελλάδα και την Τουρκία.

Και θα υπάρχουν κι άλλα πρόσωπα της Αριστεράς στο Glastonbury, από το στέλεχος των Εργατικών Τζον ΜακΝτόνελ ώς τον άκρως πολιτικοποιημένο Μπίλι Μπραγκ. Συντηρητικοί και δεξιοί πολιτικοί υπέρ του Brexit δεν έχουν θέση στο φεστιβάλ, καθώς φαίνεται. Δεν μου κάνει εντύπωση.

Δημήτρης Κανελλόπουλος

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: