29.6.17

Tο κρίσιμο συνέδριο για το μέλλον της Δημοκρατικής Συμπαράταξης...

Ξεκινά την Παρασκευή το κρίσιμο συνέδριο για το μέλλον της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και την ενότητα στην Κεντροαριστερά - Mediaκαι την ενότητα στην Κεντροαριστερά, ξεκινά την Παρασκευή...

Tο απόγευμα της Παρασκευής ανοίγει τις πύλες του το πρώτο ιδεολογικό - πολιτικό - προγραμματικό συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, συνέδριο καθοριστικό κυρίως...
για την μετεξέλιξη της ΔΗΣΥ σε ενιαίο κόμμα. Το απόγευμα της Κυριακής, αν η συνεδριακή διαδικασία εξελιχθεί ομαλά αναμένεται να αποφασιστεί ο οδικός χάρτης για την πορεία της Συμπαράταξης με τον προσδιορισμό του Ιδρυτικού Συνεδρίου και τις διαδικασίες εκλογής του επικεφαλής.  Το κόκκινο χρώμα και όχι το πράσινο, που συνηθιζόταν στο ΠΑΣΟΚ, θα κυριαρχήσει στην αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη» του Σταδίου Ειρήνης, όπου θα διεξαχθεί το συνέδριο . Οι επικεφαλής των πολιτικών κομμάτων και σχημάτων προτίμησαν την ασφάλεια των χρωμάτων του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, που δεν παραπέμπει στο εσωτερικό πολιτικό σκηνικό.

Με κεντρικό σύνθημα «Μπροστά η Ελλάδα», το συνέδριο θα ξεκινήσει το απόγευμα της Παρασκευής με τους επικεφαλής των σχημάτων που την απαρτίζουν να ανεβαίνουν πρώτοι στο Βήμα.

Αναμένεται να μιλήσουν οι : Θ. Θεοχαρόπουλος, Γιώργος Παπανδρέου, Γιάννης Τούντας και Απόστολος Πόντας θα προηγηθούν, ενώ τη βασική εισήγηση θα κάνει η επικεφαλής της ΔΗΣΥ Φώφη Γεννηματά. Με ενδιαφέρον αναμένεται η παρέμβαση του Κώστα Σημίτη, αλλά και του επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρου Θεοδωράκη, ο οποίος θα εμμείνει στον όρο Προοδευτικό Κέντρο και όχι Κεντροαριστερά και αναμένεται να ζητήσει ένα ξεκάθαρο τοπίο προκειμένου το κόμμα του να αποφασίσει αν θα μετέχει στο εγχείρημα.

Από την ΝΔ ανακοίνωσαν τελικά ότι θα παραστεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ ανοιχτό είναι ως τώρα αν τελικά ο Αλέξης Τσίπρας θα αποδεχτεί την πρόσκληση και θα χαιρετίσει στο συνέδριο ή θα αποφασίσει να εκπροσωπήσει τον ΣΥΡΙΖΑ ο γραμματέας του Π. Ρήγας ή κάποιο άλλο πρόσωπο. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, που θα μιλήσει το πρωί της Παρασκευής αναμένεται να είναι και από τους πρωταγωνιστές του συνεδρίου, αν αποφασίσει να ξεκαθαρίσει τη σχέση του… μαζί της. Από τη Χαριλάου Τρικούπη πάντως προτιμούν να πρωταγωνιστήσουν οι νέοι άνθρωποι, αφού η γραμμή είναι στο βήμα του συνεδρίου να εμφανιστούν όσα περισσότερα νέα και φρέσκα πρόσωπα είναι δυνατόν, προκειμένου να αναλύσουν στο «σχέδιο Ελλάδα» τις αναπτυξιακές προοπτικές της χώρας, όπως τις αντιλαμβάνονται στη ΔΗΣΥ.
 

Το «ζουμί»πάντως  είναι στις ψηφοφορίες της Κυριακής, όπου αναμένεται να ψηφιστεί και ο οδικός χάρτης για τις επόμενες κινήσεις της ΔΗΣΥ. Ποτέ δηλαδή θα γίνει το ιδρυτικό συνέδριο και θα ψηφιστεί ο επικεφαλής του. Το συνέδριο αναμένεται να επαναλάβει το κάλεσμα για συνεργασία σε Ποτάμι και Ώρα Αποφάσεων.

Εκτός από τις κεντρικές ομιλίες που θα γίνουν στο βήμα του συνεδρίου, όπου προωθούνται νέα πρόσωπα, προκειμένου η ΔΗΣΥ να δείξει ένα ανανεωμένο πρόσωπο, θα διεξαχθούν και πολιτικά εργαστήρια. Το πρόγραμμα των τραπεζιών έχει ως εξής: 

1.      Σάββατο 11πμ:Διοικητική Μεταρρύθμιση και Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση για την Δημόσια Διοίκηση και Αυτοδιοίκηση

2.      α) Σάββατο 11πμ:Ομάδα Εργασίας «Νέα Γενιά». Σχέσεις Γενεών: Κρίση Αλληλεγγύης ή Αλληλεγγύη στην Κρίση; β) Σάββατο 5μμ: Ομάδα Εργασίας «Νέας Γενιάς» Restart για την Δημοκρατία και τον Σοσιαλισμό

3.     Σάββατο 10πμ: Ανθρώπινα Δικαιώματα στην πράξη,

4.      Σάββατο 3μμ: Πολιτισμός και Ανάπτυξη,

5.     Σάββατο 5μμ: Πολιτικό Σύστημα και θεσμικές Μεταρρυθμίσεις,

6.      Κυριακή 9.30πμ: Ψηφιακή Ανάπτυξη: διέξοδος για την Ελληνική Οικονομία

Ενδιαφέρον έχει ότι βρίσκονται σε τελικό στάδιο  και οι συζητήσεις για το έμβλημα – σήμα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης που όπως λένε οι γνωρίζοντες έχει μια αναφορά στις χαρακτηριστικές ρίγες από τα ανθρωπάκια του Γαϊτη. Οι περισσότεροι έχουν αποδεχτεί το έμβλημα και μάλιστα το θεωρούν ευρηματικό αν και κάποιο από τα κόμματα διατηρούν ακόμη ενστάσεις…


topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: