14.6.17

Zουν άνθρωποι στο Μενίδι;..

Στην προσπάθεια τους να λύσουν το πρόβλημα εγκληματικότητας στα μπάριος, τις φαβέλες ή το Bronx, οι κυβερνήσεις της Λατινικής Αμερικής και των ΗΠΑ πολύ κακώς δεν έχουν συμβουλευθεί μέχρι τώρα τη ΝΔ.

Γιατί με...
αφορμή το θάνατο του 11χρονου μαθητή από αδέσποτη σφαίρα στο Μενίδι, η αξιωματική αντιπολίτευση βρήκε, μετά από διαδοχικές συσκέψεις, τη λύση για το πρόβλημα της δυτικής Αθήνας: αύξηση της αστυνόμευσης και σκλήρυνση των συνθηκών διαβίωσης στις φυλακές της χώρας.

Δεν πρόκειται για αδυναμία κατανόησης ότι προβλήματα που έχουν να κάνουν με την χρόνια εγκατάλειψη, την ανεργία, τη φτώχεια ή τη γκετοποίηση ολόκληρων περιοχών δεν λύνονται βασικά με αστυνομικά μέτρα. Σίγουρα οι κάτοικοι και της περιοχής έχουν ανάγκη και από καλύτερη αστυνομική προστασία αλλά η απο-γκετοποίηση απαιτεί μακροπρόθεσμο σχεδιασμό και συστηματική δουλειά, άθλημα στο οποίο δεν διακρίνονται οι ελληνικές κυβερνήσεις.

Άλλωστε η ΝΔ γνωρίζει ότιι επί των δικών της ημερών, το 2013, οι περιβόητες «σκούπες» στην περιοχή, άνοιξαν μια τρύπα στο νερό: σε σύνολο 230 Ρομά που ελέγχθηκαν ή προσήχθησαν, μόλις για τρεις εκκρεμούσε κάποιο ένταλμα ή υπήρχε ανοικτή υπόθεση σχετιζόμενη με πιθανή συμμετοχή σε έγκλημα. Και βεβαίως κάθε άλλο παρά περιόρισαν την εγκληματικότητα.

Απλώς, καθώς η διεξαγωγή πρόωρων εκλογών απομακρύνεται, ο κ. Μητσοτάκης ψάχνει μετά μανίας άλλα πεδία αντιπολιτευτικών μαχών και η ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης από το θάνατο του άτυχου μαθητή του πρόσφερε με καλή ευκαιρία. Το ίδιο θα κάνει με τις πυρκαγιές ή άλλες φυσικές καταστροφές το καλοκαίρι και αναρωτιέται κανείς γιατί δεν το έχει κάνει ήδη με τους σεισμούς.

Υποτίθεται βέβαια ότι ο πρόεδρος της ΝΔ θέλει να προχωρήσει σε κεντρώα και μετριοπαθή στροφή, αλλά αυτό δεν φαίνεται να συμβαίνει. Η αξιωματική αντιπολίτευση είναι δέσμια της πολιτικής σχολής Αντώνη Σαμαρά και των ακροδεξιών στελεχών που ανέδειξε.

Διόλου τυχαία ορισμένοι θυμήθηκαν τη φράση της Σοφίας Βούλτεψη από το 2014, όταν ως κυβερνητική εκπρόσωπος υποστήριζε ότι «δίπλα στους Ρομά, ζουν άνθρωποι». Προφανώς, αν η ΝΔ είχε την εξουσία, θα προστάτευε τους πραγματικούς ανθρώπους που ζουν έξω από το Μενίδι, συλλαμβάνοντας και στέλνοντας στη φυλακή το είδος των υπανθρώπων που μένουν μέσα...

tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: