14.7.17

Διευκρινίσεις του ΥΠΟΙΚ για το αλαλούμ με 200.000 δηλώσεις αγροτών...

Αλαλούμ έχει προκληθεί με 200.000 δηλώσεις αγροτών, εξαιτίας των λαθών που υπήρχαν στα αρχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, σε σχέση με τα...
γεωργικά εισοδήματα.

Για αρκετές περιπτώσεις φορλογουμένων, που είναι κατ’ επάγγελμα αγρότες, ο κωδικός 037-038 του εντύπου Ε1 δεν έχει προσυμπληρωθεί, ούτε οι ίδιοι μπορούν να παρέμβουν να τον συμπληρώσουν για να υπολογιστεί το αφορολόγητο ποσό εισοδήματος κατά την εκκαθάριση της δήλωσης.

Το θέμα που έχει προκύψει παραδέχθηκε χθες η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου, η οποία μιλώντας στον realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να δοθεί νέα παράταση στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, εφόσον δεν λυθούν τα προβλήματα. 

Όπως διευκρινίζει σήμερα το ΥΠΟΙΚ, οι φορολογούμενοι οι οποίοι είναι κατ' επάγγελμα αγρότες, αλλά αυτό δεν εμφανίζεται στα προσυμπληρωμένα στοιχεία του εντύπου Ε1 της φορολογικής δήλωσης θα πρέπει να απευθυνθούν στις ΔΟΥ. 

Οι συγκεκριμένοι φορολογούμενοι θα πρέπει να απευθυνθούν στις Εφορίες προσκομίζοντας τα δικαιολογητικά της δήλωσης και την βεβαίωση, με την οποία αποδεικνύεται ότι έχουν την ιδιότητα του «κατ΄επάγγελμα» αγρότη.

Το θέμα, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, εξετάσθηκε την Πέμπτη, σε σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών με στελέχη του υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης, το οποίο είχε αποστείλει τα στοιχεία για τους κατ' επάγγελμα αγρότες στο ΤΑΧΙS...

real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: