29.7.17

Τουλάχιστον 245 εκατ. ευρώ για τις επτά τηλεοπτικές άδειες...

Τουλάχιστον 245 εκατ. ευρώ για τις επτά τηλεοπτικές άδειεςΝα συγκεντρωθεί το ποσό που συγκεντρώθηκε πέρυσι με τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες που τελικά ακυρώθηκε από το...
Συμβούλιο της Επικρατείας επιχειρεί το Εθνικό Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης με το σύνολο του τιμήματος για την απόκτηση των επτά τηλεοπτικών αδειών.

Σύμφωνα με επιστολή που απέστειλε το ΕΣΡ προς τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Νίκο Παππά, Η τιμή εκκίνησης για κάθε μία από τις επτά δημοπρατούμενες τηλεοπτικές άδειες ορίστηκε στα 35 εκατ. εκατ. ευρώ. Τα σύνολό τους ξεπερνά τα 245 εκατ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται πως πέρυσι, στον διαγωνισμό είχαν συγκεντρωθεί 246 εκατομμύρια ευρώ για τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες.

Στην επιστολή του ΕΣΡ σημειώνεται πως η απόφαση αυτή λήφθηκε ομόφωνα και ότι ρητά λαμβάνει υπόψη τον περσινό διαγωνισμό. Το ΕΣΡ επίσης τονίζει ότι το φάσμα δεν είναι απεριόριστο.

Την Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) για τον καθορισμό της τιμής εκκίνησης για κάθε μία εκ των επτά δημοπρατούμενων τηλεοπτικών αδειών υπέγραψαν σήμερα ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης.

Η απόφαση των δύο υπουργών, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου ΨΗΠΤΕ, επικύρωσε τη γνώμη που διατύπωσε νωρίτερα σήμερα το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ).

Σε δήλωσή του στην εφημερίδα «ΑΥΓΗ», ο Νίκος Παππάς αναφέρει, μεταξύ άλλων: «Με την απόφαση των μελών του ΕΣΡ, που ελήφθη ομόφωνα, επιβεβαιώθηκε - για ακόμη μια φορά- ότι το φάσμα δεν είναι απεριόριστο και ότι πρέπει να καταβληθεί τίμημα για τη χρήση του. Το δε συνολικό ύψος του κυμαίνεται στο ύψος αυτού που είχε προκύψει από την περσινή δημοπρασία, ικανοποιώντας το κοινό περί δικαίου αίσθημα»...

newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: