12.7.17

Σε ύφεση τα 49 πύρινα μέτωπα του τελευταίου 24ώρου...

Σαράντα εννέα δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν σε όλη την Ελλάδα, το τελευταίο 24ωρο. Οι περισσότερες από αυτές τέθηκαν άμεσα υπό έλεγχο στο αρχικό στάδιο, σύμφωνα με την...
Πυροσβεστική, ενώ η κατάσταση όσον αφορά τις υπόλοιπες πυρκαγιές έχει ως εξής:

Η φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή Αναφωνήτρια Ζακύνθου, προχθές το μεσημέρι, είναι σε ύφεση και δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο, ενώ στην περιοχή παραμένουν πυροσβεστικές δυνάμεις για τον πλήρη έλεγχό της.

Στην περιοχή Λιβάδι Ρόπα Κέρκυρας, η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες το απόγευμα είναι σε ύφεση, ενώ στο σημείο παραμένουν πυροσβεστικές δυνάμεις για την πλήρη κατάσβεσή της.

Σχετικά με την πυρκαγιά που ξέσπασε χθες το απόγευμα, στην περιοχή Ορθονιές Ζακύνθου, αυτή βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ οι τοπικές πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύθηκαν και στο σημείο επιχειρούν και εναέρια μέσα.

Επίσης, η φωτιά που εκδηλώθηκε χθες το απόγευμα, στις Κουμαριές Ξυλοκάστρου έχει οριοθετηθεί και στην περιοχή παραμένουν πυροσβεστικές δυνάμεις για την πλήρη κατάσβεσή της.

Σήμερα, σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς, υψηλός κίνδυνος (Δείκτης 3) προβλέπεται για ολόκληρη την Κρήτη, για τους νομούς Αχαΐας, Αρκαδίας, Αιτωλοακαρνανίας, Ηλείας, Λακωνίας, Μεσσηνίας, Φωκίδας, καθώς και για τα εξής νησιά: Ζάκυνθο, Κεφαλονιά, Ιθάκη, Λέσβο, Χίο, Ψαρά, Ικαρία, Σάμο, Πάτμο, Λειψούς, Αρκιούς, Λέρο, Κάλυμνο, Κω, Νίσυρο, Αστυπάλαια, Ρόδο και Κάρπαθο.

Τέλος, η Πυροσβεστική απευθύνει έκκληση στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν οποιαδήποτε δραστηριότητα θα μπορούσε να προκαλέσει πυρκαγιά, ενώ σε περίπτωση εκδήλωσής της θα πρέπει να ειδοποιούν αμέσως το κέντρο της Υπηρεσίας στον αριθμό κλήσης 199...

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: