28.7.17

Μήνυση κατά της Airbnb...

Αποτέλεσμα εικόνας για Μήνυση κατά της Airbnb
...από γυναίκα που ισχυρίζεται ότι της επιτέθηκε σεξουαλικά ένας superhost...
Μήνυση κατά της Airbnb κατέθεσε μια γυναίκα η οποία ισχυρίζεται ότι έπεσε θύμα σεξουαλικής επίθεσης από έναν superhost, δηλαδή έναν...
από τους έμπειρους οικοδεσπότες που η εταιρεία έχει ξεχωρίσει για το επίπεδο των υπηρεσιών τους, προβάλλοντάς τους ως «καλό παράδειγμα» για τους υπόλοιπους ενοικιαστές.

Η μήνυση, η οποία κατατέθηκε την Πέμπτη από την Leslie Lapayowker, εγείρει ερωτήματα για τις νομικές ευθύνες της πλατφόρμας στις περιπτώσεις που οι οικοδεσπότες παραβιάζουν τον νόμο. Η Lapayowker κατηγορεί την Airbnb για αμέλεια, αφού παρέλειψε να πραγματοποιήσει τους απαιτούμενους ελέγχους και επέτρεψε στον φερόμενο ως δράστη να νοικιάζει δωμάτια, έχοντας καταδικαστεί στο παρελθόν για άσκηση ενδοοικογενειακής βίας.

«Δεν θέλω να ζήσουν και άλλες γυναίκες αυτό που έζησα εγώ. Ήταν μια φρικτή εμπειρία και νομίζω ότι όλοι πρέπει να γνωρίζουν τους κινδύνους, όταν η σύζυγος, η κόρη ή η αδερφή τους νοικιάζει το σπίτι ενός αγνώστου μέσω της εταιρείας», είπε η 51χρονη γυναίκα από το Νέο Μεξικό.

Όπως ανέφερε στη μήνυσή της, όλα ξεκίνησαν το 2016 όταν μετακόμισε στο Λος Άντζελες για να εργαστεί σε μια μεσιτική εταιρεία. Μέχρι να βρει μόνιμη στέγη, αποφάσισε να νοικιάσει το στούντιο που νοίκιαζε ένας Carlos Del Olmo, το οποίο ήταν συνδεδεμένο με το σπίτι του. 

Ωστόσο, η αλλόκοτη συμπεριφορά και τα σεξουαλικά υπονοούμενα του μεσήλικου άνδρα, παρά το γεγονός ότι είχε αναδειχθεί «superhost» (υπόδειγμα οικοδεσπότη) από την πλατφόρμα, την τρόμαξε και την έκανε να αποφασίσει να φύγει. Τρεις μέρες μετά την άφιξή της, ανακοίνωσε στον Olmo ότι θα ξενοίκιαζε το στούντιό του. Εκείνος, κλείδωσε την πόρτα στο δωμάτιο που βρίσκονταν, γδύθηκε και άρχισε να αυνανίζεται μπροστά στην έντρομη γυναίκα προτρέποντάς την να «βάλει το μόριό του στο στόμα της». Κάποια στιγμή που επιχείρησε να φύγει, την άρπαξε και την ανάγκασε να τον φιλήσει. Στη συνέχεια, σύμφωνα πάντα με την καταγγέλλουσα, ο Olmo εκσπερμάτωσε στον σκουπιδοτενεκέ, ξεκλείδωσε την πόρτα και άφησε την σοκαρισμένη γυναίκα να φύγει.

Όταν επικοινώνησαν μαζί του δημοσιογράφοι του Guardian, ο Carlos Del Olmo  ισχυρίστηκε ότι δεν γνώριζε τίποτα για τη μήνυση. Μάλιστα, αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι επιτέθηκε στη γυναίκα  επισημαίνοντας ότι το λεγόμενο «θύμα» του δεν έκανε ποτέ επίσημη καταγγελία. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: