15.7.17

Το Barbaros άλλαξε ξαφνικά πορεία...

 Κατευθύνεται προς τα οικόπεδα 5 και 6 της κυπριακής ΑΟΖ...

Αιφνιδιαστικά χθες την νύχτα το ερευνητικό σκάφος Barbaros, ενώ έπλεε στον κόλπο της Μόρφου και είχε πάρει πορεία προς δυτικά, άλλαξε ρότα προς...
νότο και από τα ξημερώματα πλέει ανοικτά την Πάφου με κατεύθυνση προς τα Οικόπεδα 5 και 6 της Κυπριακής ΑΟΖ.

Προς το τεμάχιο 6 της Κυπριακής ΑΟΖ στέλνουν τώρα οι Τούρκοι το Μπαρμπαρός, μετά από μία πορεία που από νωρίς χθες το πρωί, δείχνει ότι η τουρκική κυβέρνηση αναζητεί τρόπους να κάνει αισθητές τις προκλήσεις της.

Αρχικά το σεισμογραφικό έβαλε νωρίς το πρωί της Παρασκευής ρότα για το Αιγαίο με κατύθυνση την θάλασσα του Μαρμαρά. Μετά τις δηλώσεις του υπουργού Ενέργειας της Τουρκίας για σεισμογραφικά σον κόλπο της Μόρφου, άλλαξε ρότα προς την Μόρφου. Νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής, άλλαξε και πάλι ρότα προς το Αιγαίο και την θάλασσα του Μαρμαρά, ενώ αργά το βράδυ, άλλαξε ξανά πορεία και μέχρι το πρωί σήμερα είχε κατεύθυνση  προς το τεμάχιο 6 της Κυπριακής ΑΟΖ για το οποίο τα δικαιώματα έρευνας και εκμετάλλευσης έχουν η Ιταλική ΕΝΙ και η Γαλλική ΤΟΤΑΛ.

Το Μπαρμπαρός πέρασε δυτικά των ακτών της Πάφου και σε απόσταση 70 χιλιομέτρων (35 ν. μιλίων περίπου) από τις δυτικές ακτές της Κύπρου και τώρα πλέει νοτιοδυτικά προ το "6", εντός του οποίου αναμένεται να εισέλθει, αν δεν υπάρξει άλλη αλλαγή, νωρίς το απόγευμα σήμερα.

Η Τουρκία μέχρι στιγμής, δεν έχει εκδώσει οποιαδήποτε ειδοποίηση, ενώ το Μπαρμπαρός, στα ναυσιπλοϊκά του δεδομένα μεταδίδει ως προορισμό του την θάλασσα του Μαρμαρά.

Στο μεταξύ, κανονικά και με βάση τον προγραμματισμό συνεχίζονται οι εργασίες στο γεωτρύπανο West Capella. Το πρωί πραγματοποιήθηκαν δύο δρομολόγια ελικοπτέρων από το αεροδρόμιο Λάρνακας, ενώ πλέον στο γεωτρύπανο μεταφέρονται τα απαραίτητα για την έναρξη της γεώτρησης που προβλέπεται ξεκινήσει αργά το απόγευμα ή νωρίς το βράδυ σήμερα...

Πληροφορίες: Φιλελεύθερος, mignatiou.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: