19.7.17

Το BBC θα αποκαλύψει τους υψηλότερα αμειβόμενους υπαλλήλους του...

BBC…μετά από αίτημα της κυβέρνησης...

Τους μισθούς των υψηλότερων αμειβόμενων υπαλλήλων του θα αποκαλύψει για πρώτη φορά το βρετανικό BBC, μετά από...
αίτημα της κυβέρνησης με στόχο τη βελτίωση της διαφάνειας και τη σχέση ποιότητας-τιμής στον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα.

Το BBC, το οποίο χρηματοδοτείται από έναν φόρο που καταβάλλει κάθε νοικοκυριό το οποίο διαθέτει τηλεόραση, δέχεται επί χρόνια πιέσεις για να αποκαλύψει πόσο πληρώνει τα μεγάλα ονόματά του και η υποχρέωση να τα κατονομάσει εντάσσεται στο πλαίσιο μιας 10ετούς νομικής διευθέτησης με την κυβέρνηση.

Ο δημοσιογραφικός οργανισμός υποστηρίζει ότι έχει να ανταγωνιστεί εμπορικά ραδιοτηλεοπτικά μέσα όπως το ITV και το Sky για την πρόσληψη ταλαντούχων δημοσιογράφων και ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται να αλλάξει η προσέγγισή του όσον αφορά στις αμοιβές.

«Το BBC λειτουργεί σε μια ανταγωνιστική αγορά και αυτό δεν διευκολύνει το δίκτυο να διατηρήσει τα ταλέντα που αγαπά το κοινό» δήλωσε ο γενικός διευθυντής Τόνι Χολ.

Ο δημοσιογραφικός οργανισμός θα δώσει στη δημοσιότητα λεπτομέρειες που αφορούν όποιον αμείβεται με περισσότερες από 150.000 στερλίνες (περίπου 169,6 χιλιάδες ευρώ) ετησίως στις 10:00 GMT.

Ήδη έχει ανακοινώσει ότι το ένα τρίτο των ονομάτων στη λίστα είναι γυναίκες...

Πηγή in.gr, enimerosi24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: