15.7.17

Ο Πρόεδρος Παυλόπουλος και το εθνικό μας ζευγάρι...


Τι άλλο μας έμενε να δούμε μέσα στο κατακαλόκαιρο, εν μέσω μνημονίων, αξιολογήσεων, σχολιασμού συναυλιών και καύσωνα; Μα, τον...
Σάκη Ρουβά και την Κάτια Ζυγούλη να πηγαίνουν στο Προεδρικό Μέγαρο για να τους ευχηθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας φυσικά!

Τα ευχάριστα νέα μας τα είπε ο Σάκης με μια φωτογραφία που πόσταρε στο Instagram, διότι μια εικόνα χίλιες λέξεις που λένε. Από τη μια εκείνος, απ’ την άλλη εκείνη και στη μέση ο Παυλόπουλος: «Μεγάλη μας τιμή και ιδιαίτερη χαρά η συνάντηση μας με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κύριο Προκόπιο Παυλόπουλο», η λεζάντα.

Απ’ ό,τι διαβάζω, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν είχε καταφέρει να παρευρεθεί στον γάμο και γι’ αυτό αποφάσισε να καλέσει το ζεύγος στο Προεδρικό Μέγαρο. Γιατί, προφανώς, άμα δεν καταφέρεις να πας σ’ ένα γάμο και είσαι ΠτΔ, δεν μπορείς να δώσεις την ευχή σου από το τηλέφωνο, ούτε να στείλεις μια ευχετήρια κάρτα, ούτε να έχεις μια ιδιωτική συνάντηση τέλος πάντων, πρέπει να καλέσεις τον άλλο στο νεοκλασικό που στεγάζει την Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας και να του ευχηθείς με δόξα και τιμή, και με φωτογραφίες που θα τις καμαρώσει όλη η Ελλάδα.

Ομολογώ, βέβαια, ότι το θέμα έχει και την πλάκα του. Εμένα προσωπικά μου θύμισε και λίγο επισκέψεις διασήμων στα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ. Οι Μπέκαμ πάνε επίσκεψη στη βασίλισσα Ελισάβετ, ο Σάκης και η Κάτια πάνε επίσκεψη στον Προκόπη Παυλόπουλο. Γιατί όχι; Μπορεί να τους παραχωρήσει και το Προεδρικό καμιά φορά, να κάνουν κανένα παιδικό πάρτι γενεθλίων εκεί, όπως η Βικτόρια Μπέκαμ έκανε πριν από λίγες ημέρες στο Μπάκιγχαμ τα γενέθλια της κόρης της, Χάρπερ.

Βεβαίως, δεν έχει ο κάθε νεόνυμφος πρόσβαση σε τέτοιες τιμές. Υποθέτω δηλαδή, ότι αν εγώ κι εσύ καλέσουμε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στον γάμο μας κι εκείνος δεν μπορέσει να παρευρεθεί, δεν θα μας πει ελάτε στο τριώροφο του Τσίλερ για να σας ευχηθώ. Γιατί άλλωστε; Ποιοι είμαστε εμείς; Έχουμε μπει σε κανένα εξώφυλλο; Έχει χυθεί μελάνι για να σχολιάσει τη σχέση μας; Κάναμε το γάμο της δεκαετίας που έγινε τρεντ στο τουίτερ και πρώτο θέμα στα πάνελ επί μια βδομάδα; Ποιοι είμαστε εμείς; Σάκη και Κάτια μας λένε; Ε;

Αν λοιπόν βρίσκω κάτι ενοχλητικό στη συγκεκριμένη ειδησούλα και στη φωτογραφία που τη συνοδεύει, είναι ότι δεν έχω ξαναδεί τον ΠτΔ μας εν μέσω άλλων νεονύμφων στο Προεδρικό Μέγαρο, παρά μόνο εν μέσω ενός υπέρλαμπρου ζεύγους σταρ. Λες και ο γάμος των, κατά τ’ άλλα συμπαθέστατων Σάκη και Κάτιας, λες και το να τους δώσεις την ευχή σου και να τους πεις βίον ανθόσπαρτον, είναι εθνικό θέμα, στο οποίο έπρεπε να πάρει θέση μέχρι και ο ανώτατος άρχοντας του ελληνικού κράτους.
Αν και τώρα που το ξανασκέφτομαι, όλο αυτό δεν είναι και τόσο ενοχλητικό, είναι απλώς αστείο.

ΥΓ. Πεθαίνω να δω φωτογραφία Παυλόπουλου με ζεύγος Ρουβά σε περιοδικά κομμωτηρίου. Σίγουρα θα μπει σε όλα και, λογικά, θα υπάρξει και κόσμος που θα μάθει έτσι ότι έχουμε ΠτΔ έναν Προκόπη Παυλόπουλο. Να και το θετικό της ιστορίας...

Λίλα Σταμπούλογλου (protagon)

Δεν υπάρχουν σχόλια: