26.7.17

Στην επιτροπή Δεοντολογίας παραπέμπεται ο Λοβέρδος...


...για την επιστολή που έστειλε στην Εξεταστική...
Η Εξεταστική Επιτροπή ψήφισε κατά πλειοψηφία την παραπομπή του Ανδρέα Λοβέρδου στην Επιτροπή Δεοντολογίας, έπειτα από...
νέα επιστολή που απέστειλε βάλλοντας κατά της διαδικασίας και των μελών της Επιτροπής.

Οι σημερινές εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής ξεκίνησαν με ένταση, πριν ακόμη προσέλθει σε αυτή ο αντιπρόεδρος της ΝΔ και τέως υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, όταν ο Αντώνης Μπαλωμενάκης ενημέρωσε το Σώμα για τη νέα επιστολή Λοβέρδου.

Χαρακτηριστική του περιεχομένου της είναι η εισαγωγή της επιστολής, στην οποία ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ και τέως υπουργός Υγείας αναφέρει: «Τους είπα αλήθειες και δεν τους άρεσε. Τα μέλη στημένων Εξεταστικών Επιτροπών με κατασκευασμένους μάρτυρες και προαποφασισμένα πορίσματα έχουν χάσει το δικαίωμα τους να μιλούν. Αναφέρθηκα από την πρώτη στιγμή σε ύστατη πολιτική εξαχρείωση και σήμερα δικαιώθηκα απολύτως».

Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Σπύρος Λάππας ζήτησε σε έντονο ύφος να συζητηθεί και να απαντηθεί από την αρχή και όχι στο τέλος η νέα επιστολή Λοβέρδου, χαρακτηρίζοντας «πέλαγος αντιφάσεων και ψευδολογιών» την κατάθεση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ στην Επιτροπή και δηλώνοντας ότι η νέ παρέμβαση του στελέχους του ΠΑΣΟκ τον θίγει προσωπικά.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κωνσταντίνος Μορφίδης, είπε πως με την επιστολή αυτή αποδεικνύεται πως ακόμα και σήμερα επικρατεί στο ΠΑΣΟΚ η λογική Κουτσόγιωργα, δηλαδή η περιβόητη φράση «δεν δικαιούστε δια να ομιλείτε».

«Δείγμα αλαζονικής και εγωκεντρικής συμπεριφοράς» χαρακτήρισε την επιστολή η Αννέτα Καββαδία, ενώ απευθυνόμενη στην Εύη Χριστοφιλοπούλου, που έσπευσε να υπερασπιστεί τον Ανδρέα Λοβέρδο,  την παρέπεμψε στην ταινία «Κοίτα ποιος μιλάει», σχολιάζοντας πως «ζητούν να βγουν από πάνω αυτοί που κατέστρεψαν τη χώρα».

«Προσβολές ανθρώπων που ως υπουργοί δεν ανακάλυψαν τίποτα και έκρυψαν κάτω από το χαλί το φαγοπότι, αρνούμαι να δεχτώ», είπε από την πλευρά του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Βέττας. «Ο σταύλος αυτός τέτοια γαϊδούρια βγάζει» σημείωσε με έμφαση, με την Έυη Χριστοφιλοπούλου να το παίρνει προσωπικά και να εξανίσταται λέγο0ντας: «Μόλις με είπαν γαϊδούρι κ. πρόεδρε...».

Ο Χαρίλαος Τζαμακλής εκ του ΣΥΡΙΖΑ επίσης αναρωτήθηκε «Για την ταμπακιέρα γιατί δεν λέει τίποτα ο κ. Λοβέρδος;», αναφερόμενος στην ψευδομαρτυρία του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ που αφορούσε το χρονο σύνταξης της τροπολογίας που άνοιξε την κερκόπορτα του ξεπουλήματος του νοσοκομείου.

«Αν ο Λοβέρδος ήταν βουλευτής της Χρυσής Αυγής θα ξηλώνονταν τα έδρανα. Μπορεί να λέει οτιδήποτε και να περνιέται για προοδευτικός;» ρώτησε τέλος ο Νίκος Νικολόπουλος και ζήτησε να διερευνηθεί η ψευδή ενόρκως μαρτυρία του Ανδρέα Λοβέρδου.

Πέραν της Εύης Χριστοφιλοπούλου,  τον Ανδρέa Λοβέρδο υπερασπίστηκε και ο Νότης Μηταράκης της ΝΔ αφήνοντας αιχμές επίσης για στημένη Επιτροπή .
Εν τέλει, κατά πλειοψηφία ψηφίστηκε να σταλεί στην Επιτροπή Δεοντολογίας την επιστολή του Ανδρέα Λοβέρδου, παρά τις αντιδράσεις των μελών της αντιπολίτευσης...

left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: