25.7.17

Μοσκοβισί: Θέλουμε να επιστρέψει η Ελλάδα στην κανονικότητα...

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ήταν πάντα στο πλευρό της Ελλάδας και θα συνεχίσει να τη βοηθά, διαβεβαίωσε ο...
Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί, κατά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο στο Προεδρικό Μέγαρο.
«Είμαστε στο πλευρό σας. Μπορείτε να υπολογίζετε στη βοήθειά μας. Θέλουμε να επιστρέψει η Ελλάδα στην κανονικότητα και να συνεχίσει την πορεία της» τόνισε ο Επίτροπος.

Έκανε επίσης λόγο για «εκπληκτική βελτίωση της κατάστασης» στην Ελλάδα. «Η Ελλάδα βρίσκεται σε μία εξαιρετική θέση. Επανέρχεται σιγά-σιγά στις αγορές» είπε, για να προσθέσει ότι η σχέση της Αθήνας με την Ε.Ε. εισέρχεται σε νέα φάση.

Σημείωσε ωστόσο ότι «δεν έχουμε φτάσει στο τέλος» και ότι «πρέπει να εργαστούμε για να ολοκληρώσουμε το πρόγραμμα σε ένα χρόνο». «Πρέπει να συνεχίσουμε τις σοβαρές προσπάθειες. Η Ελλάδα είναι μία χώρα που παρακολουθούμε και αγαπάμε, αλλά πρέπει να συμμεριζόμαστε τους ίδιους κανόνες» υπογράμμισε.

ΠτΔ: Οι εταίροι να πράξουν ό,τι χρειάζεται για το χρέος

Από την πλευρά του, ο κ. Παυλόπουλος ευχαρίστησε τον κ. Μοσκοβισί για ό,τι έχει κάνει για την Ελλάδα. «Αυτό που κάνατε για την Ελλάδα είναι κάτι που αφορά την ίδια Ευρωζώνη, την ίδια την Ε.Ε. Διότι αν είχε αποτύχει η πορεία της Ελλάδας αυτό θα έβαπτε όλη την Ε.Ε., όλη την Ευρωζώνη» επισήμανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Τόνισε παράλληλα ότι η χώρα μας θα τηρήσει στο ακέραιο ό,τι έχει συμφωνήσει, αλλά περιμένει και από τους εταίρους της να γίνει ό,τι χρειάζεται για το ζήτημα του χρέους. «Πρέπει να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες όταν έρθει ο καιρός. Μέχρι τότε η Ελλάδα θα εκπληρώσει τις δικές της υποχρεώσεις» ανέφερε.

Διαβεβαίωσε παράλληα ότι η Ελλάδα θα είναι στο πλευρό του Επιτρόπου στην προσπάθεια να ενισχυθεί θεσμικά το Eurogroup. «Πρέπει να υπάρξουν αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας και λήψης αποφάσεων. Είναι θέμα δημοκρατίας, προσαρμογής του στους κανόνες του ευρωπαϊκού κράτους δικαίου. Εμείς ως ελλάδα θα είμαστε το πλευρό σας ώστε να αποκτήσει το Eurogroup αυτό το θεσμικό βάθος γιατί αυτό αφορά ολόκληρη την Ευρωζώνη» είπε...

naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: