22.7.17

Το «Μεγάλο Αφεντικό» σε βλέπει στην Πάτρα...


Να φορούν GPS υποχρεώνει εταιρεία διανομής διαφημιστικών εντύπων, με έδρα την Πάτρα, τους εργαζόμενους της, ώστε να...
παρακολουθεί τις διαδρομές τους καθώς και τα χιλιόμετρα που διανύουν.

Το γεγονός έφερε στην επιφάνεια η ειδησεογραφική ιστοσελίδα patratimes.gr, που σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εταιρεία η οποία «έχει έδρα την Πάτρα και δραστηριοποιείται και σε όμορους νομούς, ειδικευόμενη στην διανομή διαφημιστικών εντύπων, κυριολεκτικά παρακολουθεί σε κάθε βήμα τους εργαζόμενους σε αυτή, φορώντας τους GPS».

«Όποιος εργαζόμενος τολμήσει να καθίσει έστω και ένα λεπτό για να ξεκουραστεί, αμέσως το ανακαλούν την τάξη καθώς το σύστημα παρακολούθησης ,τους ενημερώνει πως σταμάτησε να περπατά», αναφέρει το patratimes.

Φαίνεται πως η εργατική δυστοπία καθώς το δημοσίευμα πιο κάτω αναφέρει πως «ο κάθε ένας από τους εργαζόμενους υποχρεώνεται να διανύει καθημερινά μία απόσταση 42 χιλιομέτρων χωρίς δικαίωμα για ξεκούραση ενώ δεν του διατίθεται ούτε ένα μπουκάλι νερό».

«Θα πάμε να δεις τα φραουλοχωράφια»

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση, σύμφωνα με το patratimes, της επίθεσης που δέχτηκε «ένας από τους εργαζόμενους όταν κατά τις ημέρες του καύσωνα ζήτησε από την εταιρεία να τους χορηγεί μερικά μπουκάλια νερό».

Η απάντηση ενός εκ των υπευθύνων είναι αποκαλυπτική του κλίματος που επικρατεί καθώς απευθυνόμενος στον εργαζόμενο του είπε: «Να σου πω ρε μάγκα μήπως είσαι κρυφοκουμούνι; Λες και ακούω να μιλάει ο Πελετίδης (…) αύριο που θα πηγαίνουμε για διανομή στον Πύργο, θα δεις στα φραουλοχώραφα πώς και πόσες ώρες δουλεύουν οι πακιστανοί και άμα λάχει τους ρίχνουν καμιά τουφεκιά και δεν τρέχει και τίποτα…»...

thepressproject.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: