11.7.17

Καμμένος για Κυριάκο: Σας θυμίζω το δάκρυ του Κωνσταντίνου Καραμανλή...

Ένταση Μητσοτάκη - Καμμένου για τη δεδηλωμένη
... εσείς αλλάξατε τη θέση της ΝΔ για το Μακεδονικό.
Θέμα δεδηλώμενης εγείρει η Αξιωματική Αντιπολίτευση.
Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ...
Ο υπουργός Αμύνης, Πάνος Καμμένος, αναφερόμενος για το θέμα της Κύπρου και απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τους βουλευτές του, είπε από τα υπουργικά έδρανα, τα...
εξής: 

«Όσον αφορά στο θέμα για το όνομα της ΠΓΔΜ, εγώ θα σας παραπέμψω στο δάκρυ του Κωνσταντίνου Καραμανλή στο αεροδρόμιο, όταν ανακοίνωσε τη μία και μοναδική Μακεδονία, και θα σας θυμίσω ότι η μόνη απόφαση που υπάρχει σε επίπεδο εθνικής θέσεως, είναι το συμβούλιο αρχηγών κομμάτων υπό την προεδρία του Κωνσταντίνου Καραμανλή, που ομόφωνα –εκτός του ΚΚΕ- πήραν την απόφαση για τη μη χρήση του όρου Μακεδονία».
«Εσείς αλλάξατε τη θέση της ΝΔ», τόνισε. Και πρόσθεσε: «Όσον αφορά στη νέα θέση της ΝΔ, θα ήταν καλό πριν φτάσετε σε συμβούλιο πολιτικών αρχηγών, να ρωτήσετε τους βουλευτές της Μακεδονίας, να σας απαντήσουν ποια είναι η θέση».


Θέμα δεδηλώμενης εγείρει η Αξιωματική Αντιπολίτευση


Ζήτημα…δεδηλωμένης για την κυβερνητική πλειοψηφία έστω και εμμέσως προέκυψε αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης στη Βουλή για τα πεπραγμένα της διαπραγμάτευσης στο Κυπριακό, καθώς η τοποθέτηση του Π. Καμμένου περί μη αποδοχής γεωγραφικού προσδιορισμού σε οποιαδήποτε λύση στο Σκοπιανό, προκάλεσε την αντίδραση της ΝΔ.
Πηγές πάντως της ΝΔ, με αφορμή όλα τα παραπάνω έλεγαν πως η Βουλή ήδη από το 2007 έχει αποφασίσει ως βάση συζήτηση τη σύνθετη ονομασία των Σκοπίων και ότι η όποια λύση θα πρέπει να ψηφιστεί από 153 βουλευτές (όσους διαθέτει η πλειοψηφία), καθώς σε διαφορετική περίπτωση «προκύπτει ζήτημα δεδηλωμένης».

Σε κάθε περίπτωση το θέμα σχολίασε και ο πρωθυπουργός, ο οποίος δήλωσε πως με την ίδια υπευθυνότητα που η κυβέρνηση διαχειρίστηκε το Κυπριακό, « θα διαχειριστούμε και το ονοματολογικό», σημειώνοντας ότι: «μέλημά μας θα είναι μια ευρεία σύμπτωση απόψεων που θα αφορά όλες τις πτέρυγες της Βουλής.

πηγη newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: