13.7.17

Προφυλακιστέοι οι πρώτοι πέντε για τη δολοφονία στη Ζάκυνθο...

Δύο από τους οκτώ (εφτά Σέρβοι και ένας Ελληνας) που κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από πρόθεση ενώ οδηγούνται στον εισαγγελέα ΖακύνθουΜε τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, προφυλακιστέοι κρίθηκαν αργά χθες βράδυ οι πέντε κατηγορούμενοι για τον...
θάνατο του 23χρονου Αμερικάνου τουρίστα Bakari Henderson, τα ξημερώματα της περασμένης Παρασκευής στον Λαγανά Ζακύνθου.

Αναλυτικότερα, προφυλακίστηκαν ο 34χρονος ημεδαπός μπάρμαν, ο 32χρονος υπεύθυνος ασφαλείας του καταστήματος, που είναι Βρετανός υπήκοος σερβικής καταγωγής, καθώς και ακόμη τρεις υπήκοοι Σερβίας.

Σήμερα θα απολογηθούν στον εισαγγελέα και τον ανακριτή Ζακύνθου οι υπόλοιποι τέσσερις, σερβικής καταγωγής, που κρατούνται στο αστυνομικό τμήμα Ζακύνθου.

Εν τω μεταξύ, δύο βίντεο απ’ τη νύχτα της δολοφονίας είδαν χθες το φως της δημοσιότητας.

Στο πρώτο, που ανέβηκε στο Ionian Channel και προέρχεται από κάμερα εντός του καταστήματος, διακρίνεται το θύμα μαζί με άλλα δύο άτομα και μια ξανθιά γυναίκα να βγάζουν σέλφι. Ελάχιστα δευτερόλεπτα αργότερα, ο άνδρας που βρίσκεται αριστερά του θύματος φαίνεται να ενοχλείται από κάτι και στη συνέχεια χαστουκίζει δυνατά τον 22χρονο.

Ο ίδιος φαίνεται να αφήνει το μπουκάλι που κρατάει κάπου -στο βίντεο δεν φαίνεται να το σπάει και να απειλεί κόσμο, όπως ισχυρίζονται ορισμένοι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων- και επιτίθεται με γροθιές εναντίον εκείνου που τον χαστούκισε. Στη συνέχεια όλοι χάνονται απ’ το πλάνο της κάμερας, αλλά απ’ την κινητοποίηση των θαμώνων φαίνεται πως έχει ξεκινήσει ο καβγάς.

Το δεύτερο βίντεο, που προέρχεται από κάμερα καταστήματος στον κεντρικό δρόμο του Λαγανά, δείχνει τον 22χρονο Bakari να τρέχει και να πέφτει κάποιος πάνω του με δύναμη, ρίχνοντάς τον στο οδόστρωμα στο πίσω μέρος ενός παρκαρισμένου αυτοκινήτου.

Σε ελάχιστο χρόνο είναι περικυκλωμένος από περίπου 10 άτομα, ορισμένα εκ των οποίων φαίνεται να τον κλοτσούν με λύσσα.

Ακολουθεί ένας τρομερός πανικός στο σημείο, όπου μαζεύονται πολλά άτομα πάνω απ’ τον πεσμένο τουρίστα, ο οποίος δεν ξανασηκώθηκε ποτέ από εκεί. Κάποιοι φαίνεται πως συνεχίζουν να τον χτυπάνε, κάποιοι άλλοι προσπαθούν να τους απομακρύνουν, κάποιες κοπέλες φαίνεται πως ουρλιάζουν και κλαίνε...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: