8.7.17

Βολές Αναστασιάδη...


Οι εμμονές της τουρκικής πλευράς οδήγησαν στο ναυάγιο για το Κυπριακό...

Συγκεκριμένες και περιεκτικές χαρακτήρισε τις προτάσεις που υπέβαλε στην Ελβετία ο Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, δομημένες στην...
βάση των ιδεών του Γ.Γ. του ΟΗΕ, προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για μια συνολική λύση του Κυπριακού. 

Οι προτάσεις αυτές, σύμφωνα με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, αντιμετώπιζαν, τις ανησυχίες και των δυο πλευρών, δημιουργώντας ταυτόχρονα την προοπτική η χώρα να εξελιχτεί σε ένα κανονικό κράτος προς όφελος όλων των Κυπρίων. 

Σε ομιλία του στο μνημόσυνο του πρώην αρχηγού της Εθνικής Φρουράς στρατηγού Ευάγγελου Φλωράκη και των άλλων τεσσάρων αξιωματικών, που σκοτώθηκαν τον Ιούλιο του 2002 κατά την συντριβή ελικοπτέρου, ο Νίκος Αναστασιάδης, σημείωσε πως οι Τούρκοι, τόσο οι θέσεις που υπέβαλαν για το κεφάλαιο της ασφάλειας και των εγγυήσεων αλλά και για τα υπόλοιπα των κεφαλαίων όχι μόνο ξέφευγαν,  από το πλαίσιο του Γ.Γ. του ΟΗΕ, ήταν τέτοιες που σε καμία των περιπτώσεων δεν θα μπορούσαν να γίνουν αποδεκτές από την δική μας πλευρά. 

Λόγω της αδιαλλαξίας και της εμμονής της τουρκικής πλευράς, είπε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, ιδιαίτερα για την συνέχιση της συνθήκης εγγυήσεων και των επεμβατικών δικαιωμάτων της Τουρκίας και της παραμονής Τουρκικών στρατευμάτων, δεν υπήρξε αποτέλεσμα. 

Ο Κύπριος πρόεδρος διαβεβαίωσε πάντως ότι ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα που είχε η πρόσφατη σύνοδος οι προσπάθειες θα συνεχισθούν για να παραμείνει ανοικτός ο δρόμος και ζωντανή η ελπίδα για λύση του Κυπριακού. 

Μια λύση, κατέληξε ,που θα τερματίζει την κατοχή και θα επανενώνει την πατρίδα.Την ομιλία του κ. Αναστασιάδη, διάβασε ο υπουργός Άμυνας...

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: