19.7.17

Το δεύτερο μυστικό τετ α τετ Τραμπ-Πούτιν...

Οι χειραψίες, οι φιλικές δηλώσεις και τα χαμόγελα των προέδρων ΗΠΑ και Ρωσίας στο Αμβούργου επισκίασαν τη...
συνάντηση των G20 στη Γερμανία. Τώρα, όμως, έρχεται η αποκάλυψη πως οι Τραμπ και Πούτιν είχαν και δεύτερη μυστική συνάντηση εκείνο το διήμερο.

Ο Ντόναλντ Τραμπ, μετά τη συνάντηση με τον Πούτιν είχε δηλώσει ότι ο πρόεδρος της Ρωσίας αρνήθηκε τους ισχυρισμούς πως η Μόσχα παρενέβη στις αμερικανικές εκλογές.

Εκτός, όμως, από τη συνάντηση της 7ης Ιουλίου, οι δύο άνδρες είχαν, λίγη ώρα αργότερα και νέο τετ α τετ το οποίο κράτησαν ως επτασφράγιστο μυστικό. Μάλιστα, όπως σημειώνει ο Guardian, αξιωματούχος του Λευκού Οίκου επιβεβαιώνει την είδηση.

Το ραντεβού «μαρτύρησε» ο Ίαν Μπρέμερ, πρόεδρος της Eurasia Group. Ο Μπρέμερ είπε ότι στη διάρκεια του δείπνου για τους ηγέτες των G20 υπήρχαν «αρκετές κενές θέσεις». Ο Τραμπ σηκώθηκε και έκατσε σε ένα σημείο δίπλα στον Πούτιν. Η συζήτηση ήταν ζωντανή και φιλική, αλλά κανείς δεν άκουγε τι συζητούσαν. Παρών ήταν και ο μεταφραστής του Πούτιν, αλλά όχι ο μεταφραστής του Τραμπ, κάτι που μπορεί να θεωρηθεί και παραβίαση του πρωτοκόλλου εθνικής ασφάλειας.

Ο Μπρέμερ πρόσθεσε «Είναι ξεκάθαρο ότι η καλύτερες επαφές που είχε ο Τραμπ κατά τη διάρκεια των G20 ήταν με τον Βλαντιμίρ Πούτιν. Οι σύμμαχοι των ΗΠΑ ξαφνιάστηκαν, απογοητεύτηκαν και σάστισα. Έχεις τον Τραμπ στο δωμάτιο με όλους αυτούς τους συμμάχους και με ποιον περνάει τον χρόνο του;».

Ο πρόεδρος του Eurasia Group τονίζει ότι ήταν τέτοια η ανησυχία των «συμμάχων» και για αυτόν τον λόγο τον ενημέρωσαν για τη συνάντηση. Προσθέτει ότι περίμενε πως ο Λευκός Οίκος θα έκανε κάποια δημόσια τοποθέτηση, αλλά κάτι τέτοιο δεν έγινε.

Δεν υπάρχει, πάντως, κάποια επίσημη κυβερνητική καταγραφή της συνάντησης και δεν είχε αποκαλυφθεί νωρίτερα.

«Κατά τη διάρεια του δείπνουν όλοι οι ηγέτες κινήθηκαν μέσα στην αίθουσα και συνομίλησαν με όλους» ανέφερε υψηλόβαθμος αξιωματούχος την Τρίτη προσθέτοντας ότι «Δεν υπήρχε δεύτερη συνάντηση μεταξύ Τραμπ-Πούτιν, απλά μια σύντομη συνομιλία κατά τη διάρκεια του δείπνου». Ο Μπρέμερ, πάντως, υποστηρίζει ότι Τραμπ και Πούτιν μίλησαν για περίπου μία ώρα.

«Η υπόνοια ότι ο Λευκός Οίκος προσπάθησε να “κρύψει” μια δεύτερη συνάντηση είναι αναληθής και κακεντρεχής» σημείωσε ο αξιωματούχος.

Την Τρίτη και ο ίδιος ο Ντόναλντ Τραμπ, μέσω Twitter, επιτέθηκε στα ΜΜΕ σημειώνοντας ότι οι αναφορές για μυστικό δείπνο με τον Πούτιν είναι «αρρωστημένες».

 Σημειώνεται ότι η πρώτη, προγραμματισμένη, συνάντηση των δύο προέδρων επρόκειτο να διαρκέσει ένα μισάωρο, αλλά ξεπέρασε τις δύο ώρες...

efsyn.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: