31.7.17

Η χούντα (Ναυπάκτου) η ζούγκλα (Αμαζονίου) και η κόρη του Μίκη...


Η ματαίωση μίας προγραμματισμένης συναυλίας της Λαϊκής Ορχήστρας «Μίκης Θεοδωράκης» με την Πέγκυ Ζήνα στη Ναύπακτο για λόγους ασφάλειας, οδήγησε την κόρη του Μίκη, Μαργαρίτα, στην...
έκδοση μίας ανακοίνωσης-μνημείο που ανάλογή της δεν πρέπει να έχουμε διαβάσει ποτέ άλλοτε. 

Ξεκινάει από τη λογοκρισία όπως στα χρόνια της χούντας, περνάει στη ζούγκλα του Αμαζονίου με τα πανύψηλα δέντρα, προχωράει «στον σύζυγο της Πέγκυ Ζήνα» που ταξίδευσε άδικα αν και Ναυπακτιώτης για να καταλήξει στην «ωραιότερη Πανσέληνο! Ελάτε άντρες! Θα έχει και ένα φεγγάρι μούρλια». Ενα απολαυστικό Δελτίο Τύπου. Η φωτογραφία (που βλέπετε) ήρθε απλώς να συμπληρώσει τα κομμάτια του παζλ. 

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Μαργαρίτα Θεοδωράκη κάνει πράγματα που δεν αρμόζουν στην ιστορία του Μίκη. Μέχρι και βίντεο έβγαλε πριν από μήνες με το μεγάλο μουσικοσυνθέτη μας να γίνεται... τραπεζάκι για τα εργόχειρά της. Εντάξει, η ίδια δεν τον προστατεύει, κάποιος να της μιλήσει δεν υπάρχει; 

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση της Μαργαρίτας Θεοδωράκη χωρίς, φυσικά, να της αλλάξουμε ούτε κόμμα, στα μεγάλα έργα τέχνης απαγορεύεται οποιαδήποτε παρέμβαση. 

Ο Δήμος Ναυπάκτου ακύρωσε τη συναυλία της Λαϊκής Ορχήστρας «ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ» με την Πέγκυ Ζήνα, με πρόφαση τραβηγμένη από τα μαλλιά! Λογοκρισία στα τραγούδια του πατέρα μου! Όπως η χούντα! Από την εποχή της χούντας! Μήπως να επανορθώσουν τα παλικάρια;

Ένα έγγραφο λογοκρισίας από το Δήμο Ναυπακτίας! Το δώρο του Δήμου Ναυπακτίας ακριβώς την μέρα των γενεθλίων του, 29 Ιουλίου 2017, στα 92 του χρόνια!
Μπράβο Ναυπακτιώτες!!! Συγχαρητήρια!!!  Είστε οι μόνοι Ελληνες πολίτες που απαγορεύσατε τα τραγούδια του πατέρα μου σε συναυλία, έπειτα από 40 χρόνια, τότε που μόνο η χούντα τα είχε απαγορεύσει! Και με κάτι προφάσεις Θεέ μου!!! Πολύ τραβηγμένες βρε αδελφέ!

Αναρωτιέμαι τόσα χρόνια που οι Δήμοι της περιοχής σας και εσείς οι ίδιοι οργανώνατε συναυλίες και εκδηλώσεις μέσα στο Κάστρο του Αντίρριου, χωρίς ποτέ να υπάρχει η παρακάτω άδεια που ζητάτε τώρα από τη Λαϊκή Ορχήστρα «ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ», δεν είχατε τότε την ίδια ευαισθησία με την πυρασφάλεια και βέβαια τις οργανώνατε παρανόμως?!!! Ή μήπως τώρα έχει δημιουργηθεί μέσα στο Κάστρο  η ζούγκλα του Αμαζονίου, ένα πυκνό δάσος με πανύψηλα δέντρα, επικίνδυνα για φωτιά??? Θα το θυμόμαστε όλοι μας το δώρο που του κάνατε!!! Μπράβο σας παλικάρια!!!

Ξέρετε να τιμάτε τους ανθρώπους που αγωνίστηκαν για την Ελλάδα! Μπράβο γενναίοι Άντρες, σας συγχαίρω! Αλλά ντρέπομαι για λογαριασμό σας! Μα τι παλικάρια που είστε!! Σας χαιρετώ!

Ντρέπομαι και για τον σύζυγο της Πέγκυ Ζήνα, Ναυπακτιώτη που με τόση χαρά ερχόταν με την γυναίκα του να τραγουδήσει τα αθάνατα και ιερά τραγούδια του πατέρα μου. Που όλο περηφάνια θα ερχόταν με όλους μας μαζί, και πλήθος κόσμου τον περίμεναν, ναι συγγενείς και φίλοι του μας περίμεναν! Καμαρώναμε όλοι μας ακόμη, λόγω που είμαστε και λιγάκι συγγενείς χάρις στο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Διαγωνισμού «ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ» που οργανώνετε εσείς, ο Δήμος Ναυπάκτου!

Πολλά χρόνια τώρα μαζί με τον Διευθυντή της χορωδίας σας τον αγαπητό φίλο Todor Kabakchiev!!! Και ακόμη θλίβομαι που καταφέρνεστε εναντίον μιας πρωτοβουλίας  της ΓΕΦΥΡΑΣ που μας έδωσε τα χρήματα σε χορηγία για να πραγματοποιήσει τη συναυλία αυτή η Λαϊκή Ορχήστρα «ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ» με προσέλευση εντελώς δωρεάν και να δώσει λίγη χαρά και ελπίδα στους δημότες σας, πάντα με τα ωραία τραγούδια του μπαμπά μου! Τους απαγορεύσατε αυτή την χαρά! Να σας χαιρόμαστε!

Αν όμως όλο αυτά είναι συκοφαντίες και κανείς από τον Δήμο δεν κίνησε καμία διαδικασία (ποιος όμως άραγε είναι αυτός που κρούει με απελπισία τον κώδωνα του κινδύνου προς την Πυροσβεστική? μήπως εγώ???), θα σας παρακαλούσα καλοί μου Ναυπακτιώτες να με βοηθήσετε να πραγματοποιήσω τη συναυλία μας αυτή, την τόσο ωραία και καλή  για τους δημότες σας, στο Κάστρο του Αντίρριου, τη Δευτέρα 7 Αυγούστου, την ημέρα της Πανσελήνου, που ούτως ή άλλως σε όλη την Ελλάδα, όλες οι Εφορίες Αρχαιοτήτων ανοίγουν τα Κάστρα και τα Αρχαία Θέατρα, τους Αρχαίους Χώρους και τα Αρχαία νεκροταφεία και καλούν τους ανθρώπους να απολαύσουν αυτό το γλυκό διπλό φεγγάρι όλη την νύχτα και μάλιστα κάνουν τα στραβά μάτια και δίνουν την άδεια σε όλα τα συγκροτήματα να παίξουν μουσική, να διασκεδάσει ο κόσμος βρε αδελφέ κομματάκι, και κανείς τους δεν τρέχει στις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες να τους ζητήσει σωστή πυρασφάλεια! Μα τώρα για που? Για τα χαλάσματα, για τις πέτρες? Εκεί που συνήθως δεν φυτρώνει ούτε τσουκνίδα?

Ελπίζω να εισακουστώ από το Δημοτικό σας Συμβούλιο και με μια φωνή  όλοι σας να μας καλέσετε στη συναυλία την Δευτέρα 7 Αυγούστου, στην ωραιότερη Πανσέληνο! Ελάτε άντρες! Θα έχει και ένα φεγγάρι μούρλια!!! Βέβαια από εσάς μόνο εξαρτάται!

Σας χαιρετώ!
Μαργαρίτα Θεοδωράκη 
Από την Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» 

Δημήτρης Κανελλόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: