26.7.17

ΟΑΣΘ: Τα πήραν όλα κι έφυγαν!...

ΟΑΣΘΟύτε μετακόμιση να έκαναν το περασμένο Σαββατοκύριακο στα κεντρικά γραφεία του ΟΑΣΘ, αφού φαίνεται ότι άρχισαν τα όργανα λίγο πριν από την...
αλλαγή ιδιοκτήτη και διοίκησης στον Οργανισμό των πάλαι ποτέ ιδιωτών μετόχων.

Οπως αρμοδίως διευκρινίστηκε μάλιστα, πρέπει να ήταν πάνω από 300 άτομα, ιδιοκτήτες ονομαστικών μετοχών, αυτοί που μπήκαν και βγήκαν.

Οι φωτογραφίες που έφτασαν στο υπουργείο Μεταφορών δείχνουν μαύρες σακούλες και κιβώτια με άγνωστο περιεχόμενο που μεταφέρθηκαν και μάλλον είναι αδύνατο πλέον να εντοπιστούν.

Φωτογραφία-ντοκουμέντο με... χαρτοκούτια στο εσωτερικό των γραφείων
Φωτογραφία-ντοκουμέντο με... χαρτοκούτια στο εσωτερικό των γραφείων Φωτογραφία-ντοκουμέντο με... χαρτοκούτια στο εσωτερικό των γραφείων | 

Οπότε μένουμε με τις υποθέσεις, αν και χθες το πρωί ανώτερος αξιωματικός της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε τα γραφεία και τα είπε με τη διοίκηση, κάτι σαν ειδοποίηση ότι πλέον υπάρχει διακριτική παρακολούθηση.

Μόνο που ό,τι έγινε ήταν αστραπιαίο, συνέβη την Παρασκευή και η πληροφόρηση έφτασε -μαζί με τις φωτογραφίες- τη Δευτέρα. 

Ο γενικός γραμματέας Μεταφορών, Θάνος Βούρδας, κατέφυγε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών και στην αστυνομία καταγγέλλοντας ως παράνομη την πράξη μεταφοράς αρχείων.

Η διοίκηση του ΟΑΣΘ αρκέστηκε σε μια παρέμβαση του προέδρου του, Χρήστου Στεφανίδη, ο οποίος σε δηλώσεις στο «Ράδιο Θεσσαλονίκη» είπε ότι «δεν υπάρχει κανένα ζήτημα. Δεν έγινε καμία μεταφορά φακέλων», απλά «υπάρχει μια κινητικότητα των μετόχων - 336 μετοχές είναι ονομαστικές και έρχονται οι μέτοχοι να τις πάρουν στο σπίτι τους». 

Τόσες κούτες για... μετοχές;

Το θέμα όμως είναι ακριβώς αυτό, διότι οι μέτοχοι που μπαινοβγαίνουν στον ΟΑΣΘ εκτιμούν μόνοι τους τι αξίζει να πάρουν ή όχι σπίτι τους και προφανώς δεν είναι οι καφετιέρες τους.

Ο κ. Βούρδας, που ρωτήθηκε σχετικά από την «Εφ.Συν.», διευκρινίζει ότι «πήγαμε στον εισαγγελέα διότι μεταφέρθηκαν αρχεία που έχουν σχέση με την οικονομική δραστηριότητα του Οργανισμού και είναι αποκλειστική ευθύνη της διοίκησης να παραδοθούν στην επόμενη - εξάλλου πόσες κούτες και πόσες σακούλες απαιτούνται για να μεταφερθούν 336 μετοχές όπως λέει ο κ. Στεφανίδης; Και πώς θα γίνει η εκκαθάριση που θα ακολουθήσει;». 

Οπως διευκρινίζει ο κ. Βούρδας, ζήτησε από την Εισαγγελία και την αστυνομία «τη διασφάλιση ότι δεν θα απομακρυνθούν στοιχεία που αφορούν τη λειτουργία του Οργανισμού και ιδιαίτερα της Διεύθυνσης Οικονομικού, προκειμένου αμέσως μετά τη δημοσίευση του ΦΕΚ και τον ορισμό της νέας διοίκησης να ξεκινήσουν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες σχετικά με το τι έχει γίνει στον Οργανισμό».   

Οι μαύρες σακούλες του ΟΑΣΘ μπήκαν πάντως στο μικροσκόπιο της Ασφάλειας, ενώ αυτεπάγγελτη έρευνα στην αστυνομία παρήγγειλε χθες η εισαγγελέας ποινικής δίωξης, Αργυρή Βαλούση, κατόπιν εντολής του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Λάμπρου Τσόγκα, που ζητά να ερευνηθεί το αδίκημα της υπεξαγωγής εγγράφων. 

Γεγονός είναι πάντως ότι ακόμη κι αν η έρευνα οδηγήσει στον εντοπισμό κάποιων υπόπτων, πρόκειται για μια μάλλον... «χλιαρή» από ποινικής πλευράς υπόθεση, αφού το αδίκημα της υπεξαγωγής εγγράφων που εξετάζεται δεν είναι τίποτε περισσότερο από ένα απλό πλημμέλημα το οποίο επισύρει ποινή φυλάκισης έως δύο έτη (Π.Κ. αρ. 222: Οποιος με σκοπό να βλάψει άλλον αποκρύπτει, βλάπτει ή καταστρέφει έγγραφο του οποίου δεν είναι κύριος ή δεν είναι αποκλειστικά κύριος ή που άλλος έχει δικαίωμα, κατά τις διατάξεις του αστικού δικαίου, να ζητήσει την παράδοση ή την επίδειξή του τιμωρείται με φυλάκιση έως δύο έτη ή χρηματική ποινή).

UPD: Η διοίκηση του ΟΑΣΘ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Τα δημοσιεύματα με αναφορές περί δήθεν εξαφάνισης οικονομικών στοιχείων του Ο.Α.Σ.Θ. είναι ψευδή και αποτελούν κακόβουλη και απαράδεκτη ενέργεια, εντασσόμενη στη γενικότερη εναντίον του επίθεση. Το αληθές είναι ότι ο Ο.Α.Σ.Θ. διατηρεί πλήρες και οργανωμένο Αρχείο από της ιδρύσεως του, το οποίο επανειλημμένα έχει τεθεί στη διάθεση των αρμόδιων ελεγκτικών αρχών ιδίως κατά τα τελευταία έτη. Ενόψει των ανωτέρω, ο Ο.Α.Σ.Θ. επιφυλάσσεται παντός δικαιώματος του κατά των “εμπνευστών” και “εκτελεστών” του ως άνω σχεδίου που μοναδικό σκοπό έχει να κατασυκοφαντήσει για ακόμη μία φορά τον Ο.Α.Σ.Θ. και τη νόμιμα εκλεγμένη Διοίκησή του...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: