13.7.17

Γκουτέρες: Πρέπει να σκεφθούμε τα επόμενα βήματά μας στο Κυπριακό...

 Γκουτέρες: Πρέπει να σκεφθούμε τα επόμενα βήματά μας στο Κυπριακό  - MediaΤα Ηνωμένα Έθνη παραμένουν πρόθυμα και στη διάθεση των πλευρών, που επιθυμούν να έλθουν σε συμφωνία σε ό,τι αφορά το Κυπριακό, δήλωσε ο...
εκπρόσωπος του γενικού γραμματέα του διεθνούς οργανισμού, Στέφαν Ντουζαρίκ. Είχε ερωτηθεί πώς βλέπει ο Αντόνιο Γκουντέρες τη συνέχιση του ρόλου των Ηνωμένων Εθνών στις συνομιλίες για το Κυπριακό. Προφανώς, είπε ότι «πρέπει να σκεφθούμε τα επόμενα βήματά μας, όπως και τα μέρη. Είναι καιρός προβληματισμού για όλες τις πλευρές». Ο κ. Ντουζαρίκ πρόσθεσε ότι ο Έσπεν 'Αιντα θα βρίσκεται στη Νέα Υόρκη και θα ενημερώσει το Συμβούλιο Ασφαλείας.

 Αναφερόμενος στο Κραν Μοντάνα δήλωσε πως «ήταν ξεκάθαρο από τις θέσεις των διαφόρων πλευρών ότι η διαφορά ήταν ακόμα αρκετά μεγάλη και η διάσκεψη έπρεπε να κλείσει». Σε ερώτηση για την έναρξη της διαδικασίας γεώτρησης στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο Στέφαν Ντουζαρίκ, ανέφερε ότι «τα Ηνωμένα Έθνη δεν θα ήθελαν να δουν οποιαδήποτε περιστατικά, προσθέτοντας, ότι προφανώς ανησυχούν από τις συνεχείς εντάσεις στη συγκεκριμένη περιοχή».

 Εξάλλου, ο Ρώσος πρέσβης στην Λευκωσία, Στάνισλαβ Οσάτσι, επεσήμανε ότι «είναι δύσκολο να εξευρεθεί μια δίκαιη λύση του Κυπριακού εκτός των παραμέτρων των Ηνωμένων Εθνών».

Σχολιάζοντας τη θέση της Τουρκίας ότι θα πρέπει πλέον να αναζητηθεί μια λύση του Κυπριακού εκτός των παραμέτρων των Ηνωμένων Εθνών, ο Ρώσος πρέσβης είπε ότι άκουσε αυτή τη θέση.

«Θα δούμε τι θα γίνει. Εμείς θα επιμένουμε», δήλωσε και πρόσθεσε ότι οι προσπάθειες για εξεύρεση μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης του Κυπριακού πρέπει συνεχιστούν εντός των παραμέτρων των Ηνωμένων Εθνών. Ο Στάνισλαβ Οσάτσι εξέφρασε, επίσης, την απογοήτευση του για το αποτέλεσμα της διάσκεψης για την Κύπρο στο Κραν Μοντανά...Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: