8.7.17

Χαμένος χρόνος...


Ο Μάνος Χατζιδάκις για… τον Θεοφίλου και την Ηριάννα...

info-war.gr

Ο Μάνος Χατζιδάκις υπήρξε για χρόνια αλληλέγγυος σε ανθρώπους που κατηγορούνταν άδικα από τις αστυνομίες και τα...
ΜΜΕ όλου του κόσμου και διώκονταν με αντιτρομοκρατικούς νόμους.

Όταν η Εφημερίδα Έθνος και η Αγγελική Νικολούλη φωτογράφισαν τον Περικλή Κοροβέση ως μέλος της 17Ν, ο Μάνος Χατζιδάκης είχε τις δικές του ιστορίες να διηγηθεί για την «ακάθαρτη φαντασία της παρα-αστυνομίας».

Ακούστε το ηχητικό από την εκπομπή του Μάνου Χατζιδάκι στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ το 1989:

«Ποιος επέλεξε τον Κοροβέση για το ρόλο του δολοφόνου; Η ακάθαρτη και αρρωστημένη φαντασία της παρα-αστυνομίας, η οποία φιλοδοξεί να πάρει την εξουσία από την αστυνομία. Ποιοι συνδέονται με την παρα-αστυνομία; Εκείνοι που λατρεύουν την εξουσία, όπως οι γέροντες ομοφυλόφιλοι λατρεύουνε τους μάγκες της Ομονοίας και ζουν φυσικά λίαν επικινδύνως το πάθος τους.»

Όταν η βρετανική δικαιοσύνη αθώωσε τον Τζέρι Κόνλον ύστερα από 14 χρόνια κάθειρξης, ο Χατζιδάκις ήταν και πάλι εκεί για να μιλήσει για τον χρόνο που κλέβει από τις ζωές των ανθρώπων αυτή η «διεστραμμένη υπόθεση που λέγεται παντού αστυνομία».

«Ο χαμένος χρόνος είναι χειρότερος και από το θάνατο. 14 χρόνια είχαν το νεαρό Ιρλανδό Τζέραρντ Κόνλον στη φυλακή για βομβιστικές ενέργειες που τελικά αποδείχθη ότι δεν έκανε. Και μια μικρή λεπτομέρεια. Απεκαλύφθη πως κάποιες ομολογίες εκμαιεύθηκαν δια της βίας από την αστυνομία.

Επιτέλους, πώς θα απαλλαγούμε από την προστασία της αστυνομίας; Από πού κινδυνεύει η ελευθερία μας για να μας προστατεύει η διεστραμμένη αυτή υπόθεση που λέγεται παντού αστυνομία;

Αν ήμουν εγώ ο Τζέραρντ Κόνλον θα έβαζα φωτιά σε ολόκληρη την Αγγλία. Εδώ απλώς κάνω μια εκπομπή και βάζω την κατάλληλη μουσική.»

Μπορούμε να υποθέσουμε ότι θα ήταν εξοργισμένος για τα πέντε χρόνια που πέρασε στη φυλακή ο αθώος Τάσος Θεοφίλου και για τα χρόνια που κινδυνεύει να χάσει Ηριάννα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: