10.7.17

Τίγκα στα τάλεντ σόου ο ΣΚΑΙ...

Ο Ρουβάς στον ΣκάιΟ δρόμος για να γίνει κανονικό κανάλι...

Δηλώστε συμμετοχή. Είναι η μόνιμη φράση – κάλεσμα που παίζει από το πρωί έως το βράδυ στον ΣΚΑΙ αναζητώντας παντός είδους ταλέντα για να...
συμμετάσχουν, από το VOICE και το SURVIVOR II έως το ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙΣ ΤΑΛΕΝΤΟ, μέχρι τις καλοντυμένες και κακοντυμένες!
Τα τρέιλερ με το δηλώστε συμμετοχή είναι περισσότερα πλέον και από τις διαφημίσεις που λέει ο λόγος! Από αυτό και μόνο όμως, μπορεί κανείς να καταλάβει τι θα συμβεί την επόμενη σεζόν στο πρόγραμμα του ΣΚΑΙ. Η ενημέρωση θα είναι είδος υπό εξαφάνιση και τα talent shows σαν τις ψησταριές που ξεφυτρώνουν στις γειτονιές με τη συχνότητα που ανοιγοκλείνει κανείς τα μάτια του!
Ομολογουμένως η στροφή του καναλιού έχει στεφθεί με επιτυχία, τόσο σε ποσοστά τηλεθέασης όσο και σε διαφημιστικά έσοδα. Μια επιτυχία που έχει και την υπογραφή του γνωστού Τούρκου παραγωγού Ατσουν Ιλιτζαλι που τροφοδοτεί το κανάλι με τις δημοφιλέστερες παραγωγές.
Είναι προφανές λοιπόν ότι ο ΣΚΑΙ έχει γυρίσει σελίδα στην τηλεοπτική του ιστορία και μοιάζει όλο και περισσότερο στο MEGA που για πολλά χρόνια καθοδηγούσε την κούρσα του ανταγωνισμού.
Με άλλα λόγια ο ΣΚΑΙ μετατρέπεται σε κανονικό κανάλι, με πολλή ψυχαγωγία και νορμάλ δόσεις ενημέρωσης. Φυσικά συνεχίζει να κρατά τα σκήπτρα και να δίνει το ρυθμό, διαθέτοντας – μεταξύ των ιδιωτικών καναλιών, τον ισχυρότερο μηχανισμό ειδήσεων… Αλλά όπως επιμένουν και οι διαφημιστές (από πέρυσι) τα χρήματα είναι στην ψυχαγωγία! Η ιδιοκτησία του καναλιού «συμμορφώθηκε» και σε ελάχιστο χρόνο είδε αποτελέσματα στα ταμεία της!
Βεβαίως οι επενδύσεις που γίνονται στο πρόγραμμα δεν έχουν τα χαρακτηριστικά των παλιών μεγάλων καναλιών… Η στόχευση ειναι πλέον βραχυπρόθεσμη και οι συγκεκριμένες παραγωγές δεν δημιουργούν υπεραξία… Για παράδειγμα χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της περιβόητης βιβλιοθήκης του MEGA που κατάφερε να κρατήσει «ζωντανό» το κανάλι και να συνεχίσει να έχει έσοδα! Κάτι τέτοιο όμως σήμερα δεν θα μπορούσε να το υποστηρίξει… Η κατάσταση στη χώρα και συγκεκριμένα στην οικονομία δεν αφήνουν περιθώρια για άλλες στρατηγικές!...

enimerosi24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: