12.7.17

Τουρκία: Νέες συλλήψεις με αφορμή το πραξικόπημα...

Εντάλματα σύλληψης σε βάρος 34 πρώην μελών του προσωπικού του κρατικού ραδιοτηλεοπτικού δικτύου TRT εξέδωσε η τουρκική αστυνομία, στο...
πλαίσιο έρευνας με στόχο υποστηρικτές του ιερωμένου Φετουλάχ Γκιουλέν που κατηγορείται ότι βρίσκεται πίσω από την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος του περασμένου Ιουλίου.

Όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή, οι 34 είναι ύποπτοι επειδή χρησιμοποιούσαν το ByLock, μια εφαρμογή κρυπτογραφημένων μηνυμάτων που η κυβέρνηση υποστηρίζει πως χρησιμοποιούσαν οι οπαδοί του Γκιουλέν, ο οποίος έχει την έδρα του στις ΗΠΑ. Προηγουμένως είχαν απολυθεί κατηγορούμενοι για σχέσεις με τους πραξικοπηματίες.

Σε άλλη επιχείρηση, η αστυνομία έθεσε υπό κράτηση νωρίς σήμερα το πρωί 14 υπαξιωματικούς σε έξι επαρχίες στο πλαίσιο έρευνας για την απόπειρα πραξικοπήματος, σύμφωνα με το πρακτορείο Dogan.

Περίπου 50.000 άνθρωποι έχουν προφυλακισθεί εν αναμονή της δίκης τους και περισσότεροι από 150.000 εργαζόμενοι του δημοσίου, περιλαμβανομένων εκπαιδευτικών, δικαστών και στρατιωτικών, έχουν απολυθεί στο πλαίσιο της καταστολής υπό καθεστώς έκτακτης ανάγκης που επιβλήθηκε λίγο μετά την απόπειρα στρατιωτικού πραξικοπήματος...

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια: